fredag 28 december 2012

Enkla nyårsdekorationer!


I morgon lämnar vi över huset i trygga händer och åker upp till fjällen för att fira nyår. Efter en galet intensiv termin ska det bli så otroligt skönt att komma ner i varv, andas fjällluft och bara hänga i stugan. I fjällen är allt så enkelt och kravlöst och det är helt ok att duka upp till nyårsmiddag med det udda porslin som finns i gömmorna men för att ändå piffa till det lite, lite grann har jag gjort ett enkelt flaggspel att hänga över bordet, ett flaggspel som just nu hänger över vår obäddade säng i tryggt förvar från nyfikna små barnfingrar. Vill du också ha ett så hittar du min fil här. För att hänga upp vek jag bara papperet dubbelt längst upp och häftade ihop så att det bildades en kanal och trädde upp på vitt julklappsband, enklare än så blir det knappast. Vill du hellre ha ett Happy New Year flaggspel så har jag gjort ett sådant också. Det hittar du här


Jag gjorde också ett par rundlar, klippte ut, snittade hål och trädde in ett par tomtebloss - tänkte lägga bredvid varje tallrik. I fjällen är det just tomtebloss och rislyktor om gäller och det gillar jag. Så skönt att skippa fyrverkerierna. Rundlarna funkar också att klippa ut och lägga som jättekonfetti på bordet, hänga i ett ris eller något annat skoj.  


Siffror på pinne - ett enkelt sätt att piffa till efterrätten!





Vill du också ha så hittar du min fil här

Vill också passa på att tacka er alla som kikar in här och gör det så roligt att blogga - en god fortsättning och ett riktigt gott nytt år till er! 

måndag 24 december 2012

Lucka 24 - Länna Möbler


Dagens lucka presenteras i samarbete med Länna Möbler som erbjuder ett brett sortiment utav möbler och inredningsdetaljer från ledande varumärken och formgivare och dessutom alltid fraktfritt inom Sverige! Bakom adventskalenderns sista lucka döljer sig inget mindre än en svart Doo-Wop lampa värde 2695kr och tävlingen hålla öppen ända fram till årsskiftet.

För att vara med och tävla behöver du bara svara på följande frågor;

1. Hur länge har Länna Möbler varit etablerat?
2. När lanserades lampan Doo-Wop ursprungligen?
3. Vilken produkt av Louis Poulsen är din favorit, motivera kort varför.

Tävlingssvaren kan du lämna direkt här i kommentarsfältet, på Facebook eller maila till itsahouse@hotmail.com, märk mailet Länna Möbler.

Tävlingen är nu avslutad. Vi återkommer med vinnarinfo inom kort. 

Lycka till!

Tävlingen hålls öppen fram till årsskiftet och så snart en vinnare utsetts uppdateras detta inlägg med info. Vinnaren utses av Länna Möbler och ev vinstskatt betalas av vinnaren. 

söndag 23 december 2012

Att trotsa febern!


Febern vägrar släppa sitt grepp. Men det struntar jag i. Nu ska julklapparna slås in och julmaten lagas! 


Lucka 23 - Mora Armatur


Dagens lucka presenteras i samarbete med Mora Armatur som tillverkar vattenkranar för badrum och kök. Vid årsskiftet lanseras Mora Cera, och ni har idag chansen att vinna en tvättställsblandare ur den nya serien till ett värde av 1 350 kr. Kranen levereras till dig v.5.

För att vara med och tävla behöver du bara svara på följande frågor;

1. Vad heter byn utanför Mora som Mora Armatur kommer ifrån?
2. Hur skulle du beskriva Mora Ceras design med ett ord?

Tävlingssvaren kan du lämna direkt här i kommentarsfältet, på Facebook eller maila till itsahouse@hotmail.com, märk mailet Mora Armatur.

Lycka till!

Tävlingen är nu avslutad och vi säger grattis till Filip Lagerqvist! 

Tävlingen hålls öppen ett dygn och så snart en vinnare utsetts uppdateras detta inlägg med info. Vinnaren utses av Mora Armatur och ev vinstskatt betalas av vinnaren. 

lördag 22 december 2012

Besegrad!


Jag erkänner mig motvilligt besegrad. Däckad. Utslagen. Vaknade med feber i morse men slängde i mig ett par alvedon och började ta tag i det efterlängtade julfixet men energin räckte till att klä granen och göra västerbottenssill. Sedan tog det stopp, termometern passerade de 40 och jag har spenderat resten av dagen under täcket. Högst motvilligt. Julförberedelserna hör ju till årets absoluta höjdpunkter för mig så jag känner mig ruggigt snuvad på det roliga och jag som hade tänkt bjuda er på paketinslagningstips idag men alla klappar ligger fortfarande oinslagna så ni får hålla till godo med en suddig sovrumsbild i stället... 

Ett tips kan jag i alla fall bjuda på och det är att våga tänka utanför boxen med adventsstjärnan. Av gammal vana hamnar den kanske i fönstret men de kan bli minst lika fina mot en vägg, hängandes från taket i grupp på olika höjd eller lutade mot väggen på en byrå. Lyse i är inget måste det heller. Testa!

Nu är det bara att krypa ner under täcket igen och hålla tummarna för att ha fått energin tillbaka i morgon. 

Lucka 22 - Shepherd



Dagens lucka presenteras i samarbete med Shepherd och idag kan det mysiga fårskinnet Ella bli ditt. Värde 1049kr. För att vara med och tävla behöver du bara svara på följande frågor;


1. Vilken färg skulle du välja på ditt skinn om du vann?
2. Var skulle du placera ditt skinn? Motivera kort varför.


 Tävlingssvaret kan du lämna direkt här i kommentarsfältet, på Facebook eller maila till itsahouse@hotmail.com, märk mailet Shepherd.

Tävlingen är nu avslutad. Vi säger grattis till Carina Gustafsson!

Lycka till!

Tävlingen hålls öppen ett dygn och så snart en vinnare utsetts uppdateras detta inlägg med info. Vinnaren utses av Shepherd och ev vinstskatt betalas av vinnaren. 

fredag 21 december 2012

Lucka 21 - Ellos


Dagens lucka presenteras i samarbete med Ellos och idag står ett presentkort värde 500kr på spel. 
För att vara med och tävla behöver du bara svara på följande fråga;

 1. Vad skulle du handla för presentkortet om du vann? Motivera kort.

Jag hade slagit till på ett bäddset och ett par sådana här

 Tävlingssvaret kan du lämna direkt här i kommentarsfältet, på Facebook eller maila till itsahouse@hotmail.com, märk mailet Ellos. 

Lycka till!

Tävlingen är nu avslutad. Vi säger grattis till Elisabet A. 

Tävlingen hålls öppen ett dygn och så snart en vinnare utsetts uppdateras detta inlägg med info. Vinnaren utses av Ellos och ev vinstskatt betalas av vinnaren. 

torsdag 20 december 2012

No more pink skink!

Foto:  Roland Persson Stylist: Niklas Hansen för ikea.se/livethemma 


Julafton närmar sig med stormsteg och vi ska fira här hemma i huset så det finns ett och annat att byggdammkorn att eliminera de närmsta dagarna... Men vad gäller julbordet så känns det hyfsat lugnt då alla bidrar med sina specialitéer. Mamma gör världens godaste ekologiska revbensspjäll och sin gravade lax på fisk fångad i min hemby. Bonusmorfar ansvarar för ostutbudet och bonuspappa kommer med hembakat tunnbröd. Jag ska göra min populära västerbottenssill, rödbetssallad, ägghalvor, havrekex och kanske en sats knäckebröd. Mormor kommer med sina hemrullade köttbullar, sin lutfisk och sin fantastiska lokalproducerade och ekologiska julskinka. Visste ni förresten att det är lätt att se skillnad på en ekologisk och en icke-ekologisk julskinka? En ekologisk julskinka blir nämligen grå i färgen efter tillagning medan standardskinkan fortfarande prepareras med nitrit, oftast E250, för att skinkan ska behålla sin rosa färg. Helt galet om man tänker efter! No more pink skink hos oss =) 

Sedan brukar vi försöka balansera upp det köttiga julbordet med en fräsch sallad, rostade saltade valnötter och massor utav melon. Har ni inte haft melon på julbordet förut så kan jag varmt rekommendera det! Den brukar ha strykande åtgång här hemma. 

Sedan är det jag som ansvarar för gottebordet. Men efter en magsjukeomgång i början på veckan (usch och fy för denna vedervärdiga sjuka) så försvann lusten till allt som har med mat att göra och jag känner mig fortfarande inte alls sugen på sötsaker. Så ni får jättegärna länka till smarriga recept här i kommentarsfältet - kanske får jag tillbaka suget igen!

Lucka 20 - Epidemi Form & Produktion



Dagens lucka presenteras i samarbete med Epidemi, det lilla företaget med stor passion för betong. Den fantastiska betongasken Äppelbo är en hyllning till Anna Christians hembygd och inspirationen har hon fått från sin mormors fäbod och fynd i sin farmors linneskåp. Idag har du chansen att vinna en alldeles egen Äppelbo värde 875kr, numrerad och med en personlig dedikation skriven i botten på asken. Om du vill ha den rå eller svartpigmenterad väljer du själv. 

För att vara med och tävla behöver du bara svara på följande frågor;

1. Till vilket pris är betongasken "Äppelbo" nominerad?
2. Om du fick önska dig något (inte allt för stort) tillverkat i betong (som inte finns) vad skulle det i så fall vara? 

Tävlingssvaren kan du lämna direkt här i kommentarsfältet, på Facebook eller maila till itsahouse@hotmail.com, märk mailet Epidemi. 

Lycka till!

Tävlingen är nu avslutad. Vi säger grattis till Christine Carlström - ett mail väntar i din inbox!

Tävlingen hålls öppen ett dygn och så snart en vinnare utsetts uppdateras detta inlägg med info. Vinnaren utses av Epidemi och ev vinstskatt betalas av vinnaren. 

onsdag 19 december 2012

Lucka 19 - Nordsjö Idé & Design


Dagens lucka presenteras i samarbete med Nordsjö Idé & Design. Många är vi som har tänkt använda delar av julledigheten till att fixa till där hemma och idag har du chansen att vinna ett presentkort på 2000kr till ditt projekt.

För att vara med och tävla behöver du bara svara på följande frågor;

1. Vad skulle du använda presentkortet till om du vann? Motivera kort.

Tävlingssvaren kan du lämna direkt här i kommentarsfältet, på Facebook eller maila till itsahouse@hotmail.com, märk mailet Nordsjö. 

Lycka till!

Tävlingen är nu avslutad och vi säger grattis till Maya Eriksson! Ett mail väntar i din inbox!

Tävlingen hålls öppen ett dygn och så snart en vinnare utsetts uppdateras detta inlägg med info. Vinnaren utses av Nordsjö Idé & Design och ev vinstskatt betalas av vinnaren. 

tisdag 18 december 2012

You can do anything but not everything

Foto: Mogihome

Bläddrade igenom mitt Instagramflöde nu ikväll och kände mig hyfsat träffad när jag såg den här kudden. You can do anything but not everything - lite pinsamt för en engelsklärare att inse att jag har blandat ihop dessa två ord en aning. Det har varit lite för mycket everything nu ett tag om man säger så. Att det alltid kommer att finnas mer att göra än vad man har tid till är ett faktum vi helt enkelt bara får acceptera. Ingen lätt sak. Men nödvändig. Tiden kommer aldrig att räcka till. Punkt. 

Ett sätt för mig att klara av att hålla många bollar i luften samtidigt är att jag fokuserar på en boll i taget. När jag läser godnattsaga med barnen så är det det jag fokuserar på till 100% och stänger ute alla andra tankar. Till exempel. Men hur bra jag än tycker att denna strategi är så når den sin gräns den med. Kanske dags att se på mitt liv ur ett nära döden perspektiv för en stund. Vad är det egentligen det viktiga i det stora hela?

Tack @johannas3 för en välbehövlig tankeställare! 


Svenska Mogihome var en ny bekantskap för mig men efter att ha kikat igenom deras sortiment så misstänker jag att vi kommer att få se mer utav dem framöver. Fina produkter till humana priser - ett par inspirerande produktbilder och en snyggare hemsida skulle dock inte sitta fel. Jag tror minsann att det här bäddsetet får bli en försenad klapp från Tomten till min lille W. 

Lucka 18 - Holmbytorp


Dagens lucka presenteras i samarbete med webshoppen Holmbytorp som erbjuder naturnära design för dig som gillar ett hem i rustik och naturlig stil. Här kan du handla utvalda produkter från danska Bloomingville, House Doctor, Madam Stoltz, Cozy Room, Hübsch Home Interior and Design och Trademark Living. I dag har du chans att vinna ett härligt paket till köket från House Doctor & Nicolas Vahé innehållandes köksvåg, salladsbestik, muffinsformar, kökshandduk, vinpåse, kylväska och ett par snygga vinkorkar. Totalt värde 983 kronor. 

För att vara med och tävla behöver du bara svara på följande frågor;

1. Har du hört talas om Holmbytorp förut? I så fall var?
2. Varför borde just du vinna?  

Tävlingssvaren kan du lämna direkt här i kommentarsfältet, på Facebook eller maila till itsahouse@hotmail.com, märk mailet Holmbytorp.

Lycka till!

Tävlingen är nu avslutad. Vi säger grattis till Magnus - ett mail väntar i din inbox!

Tävlingen hålls öppen ett dygn och så snart en vinnare utsetts uppdateras detta inlägg med info. Vinnaren utses av Holmbytorp och ev vinstskatt betalas av vinnaren. 

måndag 17 december 2012

Lucka 17 - RugVista



Dagens lucka presenteras i samarbete med RugVista som har ett enormt utbud utav mattor i olika stilar, mönster och modeller. Ett presentkort på 1500kr är vad ni har chans att kamma hem idag. 

För att vara med och tävla behöver du bara svara på följande fråga;

1. Vad skulle du använda presentkortet till om du vann? Motivera kort.

Tävlingssvaren kan du lämna direkt här i kommentarsfältet, på Facebook eller maila till itsahouse@hotmail.com, märk mailet RugVista.

Lycka till!

Tävlingen är avslutad. Vi säger grattis till IdaMaria - ett mail väntar i din inbox!

Tävlingen hålls öppen ett dygn och så snart en vinnare utsetts uppdateras detta inlägg med info. Vinnaren utses av RugVista och ev vinstskatt betalas av vinnaren. 

söndag 16 december 2012

Måla, frossa, bygga, måla!


Hur kan det redan vara 3:e advent, heelt galet! Har ju en lång lista med saker att hinna med innan den stora dagen men även en tidsoptimist kan se att den kommer att spricka big time.... Trots ett visst mått av stress började jag ändå dagen med en välbehövlig somna-om-morgon. Sovmorgon i sin ursprungliga bemärkelse är ytterst sällsynt med två små barn i huset men somna-om-morgon är inte att förringa det heller! 

Arbetet med att bocka av de mest akuta sakerna från listan började sedan; måla golvlist varv 1 - check! 


Efter lunch var det dags för vår årliga julgodisbuffé med släkten på Js sida. Ett gottebord utan gränser dukades upp och det frossades, smaskades och mumsades. Tryffeln med rom och vaniljsocker blev min favorit!


Lagom sockerspeedade samlades sedan 20 pers i fyra generationer kring bordet och årets pepparkakshus-battle drog igång! En tokmysig tradition!

Önskar er alla en riktigt skön 3:e advent! 

Lucka 16 - ArtGlassVista


Dagens lucka presenteras i samarbete med ArtGlassVista som säljer svenskt glas billigt och bekvämt, dessutom fraktfritt när du beställer över 500kr. Ett presentkort på 1000kr är vad ni har chans att vinna idag. 

För att vara med och tävla behöver du bara svara på följande fråga;

1. Vad skulle du använda presentkortet till om du vann? Motivera kort.

Hade jag haft turen att vinna skulle jag investera i ett par champagneglas ur Lena Bergströms serie Avanti att skåla in det nya året i. Vi följer ingen serie slaviskt utan plockar russinen ur kakan och har t ex vin- och ölglas ur serien Merlot och whiskey- och martiniglas ur serien Street. Så får man göra tycker jag!

Tävlingssvaren kan du lämna direkt här i kommentarsfältet, på Facebook eller maila till itsahouse@hotmail.com, märk mailet ArtGlassVista.

Lycka till!

Tävlingen är nu avslutad. Vi säger grattis till Maria Larsson. Ett mail väntar i din inbox!

Tävlingen hålls öppen ett dygn och så snart en vinnare utsetts uppdateras detta inlägg med info. Vinnaren utses av ArtGlassVista och ev vinstskatt betalas av vinnaren. 

lördag 15 december 2012

Äta snö och andra viktigheter


Hjärnan har gått på högvarv hela veckan så det känns lite extra skönt med helg. Speciellt också då J som jobbar varannan helg har sin lediga helg i helgen. Så idag har vi laddat batterierna genom att busköra(-fast) skoter i lössnön, åka skidor, äta snö och dricka varm choklad med rosiga kinder. Dessutom har min fina familj varit här, ätit grötlunch och hjälpt oss med allt mellan himmel och jord som aldrig hinns med annars! Vad skulle vi göra utan er? Ni är bäst!


Lucka 15 - Ohlssons Tyger


Dagens lucka presenteras i samarbete med tygkedjan Ohlssons Tyger som säljer modetyger, hemtextil, sybehör, garner m.m. till låga priser. I dag har du chans att vinna deras värmande pläd Varg i konstpäls, värde 499 kronor. 

För att vara med och tävla behöver du bara svara på följande frågor;

1. Vad är vargens latinska namn? 
2. Varför borde just du vinna pläden?  

Tävlingssvaren kan du lämna direkt här i kommentarsfältet, på Facebook eller maila till itsahouse@hotmail.com, märk mailet Ohlssons Tyger.

Lycka till!

Tävlingen är avslutad. Vi säger grattis till Maria Sundlöf! 

Tävlingen hålls öppen ett dygn och så snart en vinnare utsetts uppdateras detta inlägg med info. Vinnaren utses av Ohlssons Tyger och ev vinstskatt betalas av vinnaren. 

fredag 14 december 2012

Bloggutmaning


Jag har lyssnat på Musikhjälpen i P3 varje dag till och från jobbet och häomdagen slog det mig att jag borde sätta igång en insamling bland oss bloggare. Men Emma på Emmasvintage, Linda på Volang och Louise på Vintageprylar hann före mig och har dragit igång bloggutmaningen Blogghjälpen. Och visst hänger vi på - rent vatten borde vara en självklarhet för alla! 

Bloggutmaningen hittar du här!

Lucka 14 - One Must Dash


Dagens lucka presenteras i samarbete med One Must Dash som designar grafiska svartvita posters, med glimten i ögat. En valfri poster i storlek 30x40cm värde 395kr ligger i potten. 

För att vara med och tävla behöver du bara svara på följande frågor;

1. Har du hört talas om designduon One Must Dash tidigare? Isåfall var?
2. Vilken poster skulle du helst vilja vinna, motivera kort varför.

Tävlingssvaren kan du lämna direkt här i kommentarsfältet, på Facebook eller maila till itsahouse@hotmail.com, märk mailet One Must Dash. 

Lycka till!

Tävlingen är avslutad. Vi säger grattis till Maria Nordesjö - ett mail väntar i din inbox!

Tävlingen hålls öppen ett dygn och så snart en vinnare utsetts uppdateras detta inlägg med info. Vinnaren utses av One Must Dash och ev vinstskatt betalas av vinnaren. 

torsdag 13 december 2012

Ge dina julgranskulor ett andra liv!


Mitt senaste nummer utav Umeåguiden har precis passerat tryckpressarna och i detta nummer slår jag bland annat ett slag för att ge alla avdankade julgranskulor runt om i landet ett andra liv. Säkert är vi många som har kulor liggandes som vi inte gillar men istället för att slänga och köpa nya så finns det faktiskt många sätt att ge dem ett nytt liv. Jag tar upp några i artikeln men du kanske har fler ge-julgranskulorna-ett-andra-liv-tips? Dela gärna med dig! 

Är du sugen på ännu mera julinspiration är du varmt välkommen att kika in i min julmapp på Pinterest!

Lucka 13 - Happy Homes


Dagens lucka presenteras i samarbete med Happy Homes och Midbec tapeter. Få saker kan ge sådan omedelbar förändring till ett rum som nya tapeter och är du sugen på att tapetsera om där hemma så kan du idag vinna 5 rullar valfri tapet från Midbec. Vinsten gäller endast tapeter, ej fototapeter eller tapeter ur Midbecs specialserie Omexco.

För att vara med och tävla behöver du bara svara på följande frågor;

1. Vilken är din närmaste Happy Homes-butik?
2. Vilket rum skulle du vilja tapetsera om och varför?

Tävlingssvaren kan du lämna direkt här i kommentarsfältet, på Facebook eller maila till itsahouse@hotmail.com, märk mailet Happy Homes. 

Lycka till!

Tävlingen är nu avslutad. Vi säger grattis till Camilla, ett mail väntar i din inbox. 

Tävlingen hålls öppen ett dygn och så snart en vinnare utsetts uppdateras detta inlägg med info. Vinnaren utses av Happy Homes och ev vinstskatt betalas av vinnaren. 

onsdag 12 december 2012

Lucka 12 - Salta Bönor


Dagens lucka presenteras i samarbete med Salta Bönor Hem & Interiör som erbjuder ett utvalt sortiment av möbler, inredningsdetaljer och textil i klassisk New England anda. Ett presentkort värde 750kr är vad ni har chansen att vinna idag. 

För att vara med och tävla behöver du bara svara på följande fråga;

1. Vad skulle du handla för ditt presentkort hos Salta Bönor om du vann. Motivera kort varför. 

Tävlingssvaren kan du lämna direkt här i kommentarsfältet, på Facebook eller maila till itsahouse@hotmail.com, märk mailet Salta Bönor. 

Lycka till!

Tävlingen är nu avslutad. Vi säger grattis till Elisabeth Nordling. Ett mail väntar i din inbox!

Tävlingen hålls öppen ett dygn och så snart en vinnare utsetts uppdateras detta inlägg med info. Vinnaren utses av Salta Bönor och ev vinstskatt betalas av vinnaren. 

tisdag 11 december 2012

Sy ditt eget julklappspapper!


Mitt hemmasydda julklappspapper från förra året har letat sig ända över atlanten och figurerar i The Huffington Post. Stor händelse för ett litet presentpapper från Norrland =) Jag har helt enkelt sytt ihop sidor ur en gammal bok med symaskin, väldigt enkelt och uppskattat så det får nog bli en favorit i repris i år. 


Lucka 11 - Mia Blance keramik


Dagens lucka presenteras i samarbete med Mia Blanche keramik. All keramik i shoppen är designad och tillverkad för hand av keramiker Mia Blanche. Dessutom diskmaskinssäkert och tillverkat i tåligt stengods i pigga glada färger. Idag kan fyra Lill-Sven skålar i valfri färg bli dina till ett värde av 520kr. 

För att vara med och tävla behöver du bara svara på följande frågor;

1. I hur många färger finns Lill-Sven i webbshoppen?
2. Vad skulle du använda dina skålar till om du vann?


Tävlingssvaren kan du lämna direkt här i kommentarsfältet, på Facebook eller maila till itsahouse@hotmail.com, märk mailet Mia Blanche. 

Lycka till!

Tävlingen är nu avslutad. Vi säger grattis till Lena Eriksson.

För dig som blir shoppingsugen så bjuder tomten på frakten till och med den 20 december. 

Tävlingen hålls öppen ett dygn och så snart en vinnare utsetts uppdateras detta inlägg med info. Vinnaren utses av Mia Blanche keramik och ev vinstskatt betalas av vinnaren. 

måndag 10 december 2012

Lucka 10 - Markslöjd


Dagens lucka presenteras i samarbete med Markslöjd - Lights of Scandinavia och en valfri lampa ur serien Ekelund står på spel. Värde mellan 445 och 1495kr beroende på modell.  

För att vara med och tävla behöver du bara svara på följande frågor;

1. Ekelund finns i fem olika modeller, vilken skulle du vilja vinna. Motivera kort varför?
2. När köpte du en lampa senast? Berätta kort hur beslutet och köpet gick till.

Tävlingssvaren kan du lämna direkt här i kommentarsfältet, på Facebook eller maila till itsahouse@hotmail.com, märk mailet Markslöjd. 

Lycka till!

Tävlingen är avslutad. Vi säger grattis till Maria Lundin! Ett mail väntar i din inbox. 

Tävlingen hålls öppen ett dygn och så snart en vinnare utsetts uppdateras detta inlägg med info. Vinnaren utses av Markslöjd och ev vinstskatt betalas av vinnaren. 

söndag 9 december 2012

Adventskalender


Ja så här ser den ut Ws adventskalender. Jag bloggade ju om den "naken" för ett par veckor sedan och lovade då att visa den fylld med paket också men förra helgen hanns det aldrig med och under veckan som gått har jag aldrig varit hemma i dagsljus. Galet svår tid som bloggare just nu när det är så mörkt mest jämt. Lite svårt har det också varit för nyfikna små fingrar att låta paketen vara men det är ju så det ska vara. Halva tjusningen ligger ju i att klämma, känna, gissa och fundera. 



Eftersom vi har stor och givmild släkt så närmast drunknar barnen i julklappar på julafton, trots försök att tagga ner julklappshysterin. Därför har vi valt att lägga krutet på barnens paketkalendrar istället. Ett annat sätt att slippa runt att fylla paketen med "skräp" är att köpa t ex ett pussel, en byggsats eller något annat och fördela innehållet på 24 paket. 

Lucka 9 - Lilla Bruket


Dagens lucka presenteras i samarbete med L:a Bruket som tagit Sverige med storm med sina snygga retroförpackningar och sitt innehåll som värnar om både människa och miljö. Den flytande tvålen är dessutom superdryg och räcker hur länge som helst. En flytande tvål och ett doftljus värde 418kr är vad ni har chansen att vinna idag.

För att vara med och tävla behöver du bara svara på följande frågor;

1. Var och hur tillverkas L:a Brukets produkter?
2. Vilken ny produkt skulle du gärna vilja se i L:a Brukets sortiment?


Tävlingssvaren kan du lämna direkt här i kommentarsfältet, på Facebook eller maila till itsahouse@hotmail.com, märk mailet L:a Bruket. 

Lycka till!

Tävlingen är nu avslutad. Vi säger stort grattis till Sara Sjöström. 

Tävlingen hålls öppen ett dygn och så snart en vinnare utsetts uppdateras detta inlägg med info. Vinnaren utses av L:a Bruket och ev vinstskatt betalas av vinnaren. 

lördag 8 december 2012

Saffranspannkaka


Saffranspannkaka är en sådan där grej som jag har tänkt göra i flera år men det har bara aldrig blivit av. Jag hade kanske lite för höga förväntningar efter att ha fantiserat om det så länge men gott var det absolut. Och perfekt att göra om du får en slatt risgrynsgröt över. Jag dubblade receptet nedan och gräddade ena halvan i långpanna. 


Och andra halvan i små portionsformar som jag och barnen mumsade på till mellis.

Till ca portioner behöver du; 
500g risgrynsgröt
2 ägg
1dl vispgrädde
1dl skållad, skalad mandel (kan uteslutas)
2msk honung
1/2tsk vaniljsocker
1/2g saffran
smör till formen

Sätt ugnen på 175°. Skålla och skala mandeln, hacka den fint. Blanda alla ingredienser i en skål. Vill du få ut riktigt mycket saffranssmak kan du hetta upp den i en kastrull tillsammans med grädden först. Smöra formen och fyll upp med smeten. Man kan fylla ganska högt, pannkakan växer inte så mycket under gräddningen. Grädda mitt i ugnen ca 30min. Ta ut och låt svalna. Servera ljummen eller kall med en klick grädde och slånbärssylt eller något annat gott. 



Enligt originalreceptet ska saffranspannkakan serveras med slån salmbärssylt vilket jag gick bet på att hitta i affären. Men en snabb googling visade att salmbär är ett gotländskt ord för blåhallon som är släkt med björnbär så jag tog helt sonika det i stället och det funkade alldeles utmärkt. 

Näe nu har jag lovat att leka kurragörmma med barnen och min 5 årige svärson. Ja min lilla Tilde hann  före mig och J när hon gifte sig med grannpojken under bordet i somras och det lilla paret har även planerat in ett riktigt bröllop när de blir vuxna. Den lille friaren har redan fixat så att Tilde ska få låna hans mammas bröllopsklänning men Tilde är lite tveksam, hon vill nog ha en egen känning ändå. Om de ska bo i vårt hus eller deras råder det också delade meningar om och några barn är det inte säkert att de ska ha för då blir världen kanske alldeles för full... Stora tankar, vad månne detta bliva av denna kärlekshistoria? 

Lucka 8 - Kii


Dagens lucka presenteras i samarbete med Umeåbaserade klädbutiken Kii som blivit hedrade med utmärkelser som Årets butik och Årets modebutik. Bakom dagens lucka döljer sig ett halsband tillverkat i omväxlande blankt och matt plexiglas. Perfekt till jul- och nyårsfesten! Extra roligt är att smycket är designat av Stina Engström som också hon kommer från Umeå. Värde 950kr. (Är du ingen halsbandsmänniska så har du möjlighet att välja ett presentkort om 500kr istället.)

För att vara med och tävla behöver du bara svara på följande fråga;

1. Vad tycker du om Kiis webshop, vad är bra och vad kan förbättras? 

Tävlingssvaren kan du lämna direkt här i kommentarsfältet, på Facebook eller maila till itsahouse@hotmail.com, märk mailet Kii.

Tävlingen är avslutad. Vi säger grattis till Tess

Lycka till!

Tävlingen hålls öppen ett dygn och så snart en vinnare utsetts uppdateras detta inlägg med info. Vinnaren utses av Kii och ev vinstskatt betalas av vinnaren. 


fredag 7 december 2012

Hang on I need to get this duck!



Dagens klart skönaste skratt bjuder denna Nickelbackparodi på och som beroende Instagrammare sitter jag här och vrider mig på stolen - igenkänningsfaktorn är jobbigt hög. "Hang on I need to get this duck..." Ha ha, jag kan lätt se mig själv springa efter ankan. Sjukt kul!

Lucka 7 - Sector alarm


Dagens lucka presenteras i samarbete med Sector Alarm, specialisten på hemlarm. Nu har du chansen att vinna ett startpaket med kamera värde 3490 kr samt ett års fri månadsavgift värde 349 kr/mån, totalt värde 7678 kr. För att vara med och tävla behöver du bara svara på två frågor och skriva en kort motivering till varför just du ska vinna. Läs noga igenom tävlingsvillkoren.

Sector Alarm erbjuder marknadens mest kompletta tjänst för alla som vill ha en trygg bostad att bo och komma hem till. Det ska kännas tryggt att vara borta och skönt att komma hem. Med hemlarm får du inte bara en ökad känsla av trygghet - du får också ett effektivt skydd mot inbrott och brand. 

Med larmet kopplat till Sector Alarms larmcentral finns det alltid någon hemma hos dig. Med deras personliga service kan de dygnet runt hjälpa dig vid alla tänkbara situationer. 

1. Sector Alarm är den näst största aktören på den svenska marknaden för hemlarm och trygghet i bostäder. Hur ser du på hemlarm och din egen säkerhet i hemmet?
2. Ange en kort motivering till varför du ska vinna, där orden ”hemlarm” och ”Sector Alarm” ingår.
3. Gilla lucka 7 – Sector Alarm på Facebook genom att klicka på knappen ”Gilla”.

Tävlingssvaren kan du lämna direkt här i kommentarsfältet.

Tävlingen är nu avslutad. Vi säger stort grattis till Kristiina Söderström!

Lycka till!

Tävlingen hålls öppen ett dygn och så snart en vinnare utsetts uppdateras detta inlägg med info. Vinnaren utses av Sector Alarm och ev vinstskatt betalas av vinnaren. 

torsdag 6 december 2012

Ge mig tid!


Gaaahh, behöver mer tid. Nu! Så här i betygstider är det helt galet på jobbet och listan på måsten, borden och skulle vilja privat är milslång. Jag har så många idéer på julpyssel, godsaker och annat som jag skulle vilja dela med er att jag kan spricka men jag minns inte när jag var hemma i dagsljus senast. Ja tiden räcker helt enkelt inte till just nu. Bara att konstatera. Så ett par extra timmar per dygn står högt upp på önskelistan till Tomten i år. Skulle det mot förmodan bli svårt att tillgodose detta önskemål skulle jag lätt kyssa tomten om han kom men en WeWood också, snyggare klocka får man leta efter. Tillverkad helt i trä och för varje såld klocka planteras ett träd. Fint så!

Lucka 6 - Country by mail



Bakom dagens lucka döljer sig ett presentkort hos webshopen Country by Mail om 500kr. Presentkortet räcker exempelvis till den här fina zinkboxen och ett helt gäng med juldekorationer.

För att vara med och tävla behöver du bara svara på följande frågor;

1. Country by mail samarbetar med en fysisk butik. Vad heter den och i vilken stad finns den?
2. Vad skulle du handla för presentkortet om du vann? Motivera kort varför.


Tävlingssvaren kan du lämna direkt här i kommentarsfältet, på Facebook eller maila till itsahouse@hotmail.com, märk mailet Country by Mail. 

Lycka till!

Tävlingen är nu avslutad. Vi säger grattis till Sara Nordbrandt! Ett mail väntar i din inkorg!

Tävlingen hålls öppen ett dygn och så snart en vinnare utsetts uppdateras detta inlägg med info. Vinnaren utses av Country by Mail och ev vinstskatt betalas av vinnaren. 

onsdag 5 december 2012

Lucka 5 - Granit


Bakom dagens lucka döljer sig ett härligt bakset från Granit. Setet innehåller allt som syns på bilden dvs degskål, grytlappar, kökshandduk, kavel, träslev, visp, brödpensel, kaksporre och ett helt alfabet med kakformar. Perfekt till julbaket! Totalt värde 618kr. För att vara med och tävla behöver du bara svara på följande frågor;

1. Hur många butiker har Granit idag? 
2. Vad skulle du vilja se mer utav i Granits sortiment?

Tävlingssvaren kan du lämna direkt här i kommentarsfältet, på Facebook eller maila till itsahouse@hotmail.com, märk mailet Granit. Lycka till!

Tävlingen är nu avslutad. Vi säger grattis till Sofia Mattsson! Ett mail väntar på dig i din inbox!

Tävlingen hålls öppen ett dygn och så snart en vinnare utsetts uppdateras detta inlägg med info. Vinnaren utses av Granit och ev vinstskatt betalas av vinnaren. 

tisdag 4 december 2012

Alternativa sängbord

Foto: Stylizimo

Jag fick en fråga från en läsare som ville ha tips på snygga sängbord och jag måste erkänna att trots att jag lever ihop med en möbelhandlare så är det de alternativa sängborden jag dras till allra mest. Att som Stylizimo använda en pall är kanske inte det mest praktiska men galet fint.


Vill du däremot ha förvaring och stabilitet så är lådhurtsen Alex en betydligt mer praktisk sängpartner. Men snygg ändå! Detta och fler fina sängbordstips från Stylizimo hittar ni här och i min sovrumsmapp på Pinterest hittar ni mer inspiration. Har ni läsare några andra roliga sängbordstips att ge Fia? 

Lucka 4 - Nordic Design Collective


Dagens lucka presenteras i samarbete med Nordic Design Collective och ett presentkort på härliga 1500kr ligger i potten. Hos Nordic Design Collective samlas formgivare som är precis i början av sin karriär. Här hittar du helt enkelt produkter från morgondagens designstjärnor. Hade jag haft turen och vinna ett presentkort skulle den personliga familjepostern från I love design vara det första som hamnade i varukorgen. 

För att vara med och tävla behöver du bara svara på följande frågor;


1. Hur skulle du använda ditt presentkort från Nordic Design Collective?
2. Är det någon typ av produkter du saknar på Nordic Design Collective?


Tävlingssvaren kan du lämna direkt här i kommentarsfältet, på Facebook eller maila till itsahouse@hotmail.com, märk mailet Nordic Design Collective.

Tävlingen är nu avslutad. Vi säger stort grattis till Little Miss Witty

Lycka till!

Tävlingen hålls öppen ett dygn och så snart en vinnare utsetts uppdateras detta inlägg med info. Vinnaren utses av Nordic Design Collective och ev vinstskatt betalas av vinnaren. 

måndag 3 december 2012

Lucka 3 - AllRum


Dagens lucka presenteras i samarbete med AllRum och ett set om tre ljusstakar från House Doctor ligger i vinstpotten. Ljusstakarna finns både i svart och ofärgat trä och har ett värde om 1049kr. Skulle du redan ha ljusstakar så det räcker kan du i stället välja ett presentkort om 1000kr att shoppa loss för hos AllRum. För att vara med och tävla behöver du bara svara på följande fråga;

1. Vilken är din favoritprodukt i AllRums sortiment? Motivera kort varför.

Tävlingssvaren kan du lämna direkt här i kommentarsfältet, på Facebook eller maila till itsahouse@hotmail.com, märk mailet AllRum

Tyvärr kan ju bara en utav er vinna men genom att ange koden godjul får ni alla 25% rabatt på hela AllRums sortiment till och med fredag 7/12. Ett perfekt tillfälle att handla julklappar med andra ord!

Lycka till!

Tävlingen är nu avslutad och vi säger grattis till Erika Wall som mailade in följande rim;

Liten skinnpuff av bästa sort,
behöver aldrig städas bort.
Passar alla sorters rumpa,
och som hoppborg för liten stumpa.

Ett mail väntar i din inbox Erika!

Tävlingen hålls öppen ett dygn och så snart en vinnare utsetts uppdateras detta inlägg med info. Vinnaren utses av AllRum och ev vinstskatt betalas av vinnaren. 

söndag 2 december 2012

Lyxiga band!


Häromdagen snubblade jag över en för mig ny webbshop, Matilde & Co. Alltid lika roligt och där hittade jag bland annat dessa underbara tygband som jag inte kunde hålla mig från att klicka hem. Galet snyggt att förvara banden på träspolar så här men de kunde man inte köpa i shoppen. Däremot hittade jag fina till ett bra pris här för den som är sugen. 

Förutom att använda banden till att slå in någon extra lyxig julklapp så tänkte jag hänga upp mina bjällerhjärtan med dem och knyta runt någon ätbar present i jul. Sedan tycker ju jag att det är mysigt att låta lagret utav stearinljus ligga framme så jag tänkte ta ett gäng kronljus och linda ihop till en bunt med hjälp av ett par varv snyggband. Behöver inte vara svårare än så!

Vinnare kommer nu att utses på löpande band och de respektive tävlingarna uppdateras med vinnarinformation eftersom. Uppstartstävlingens vinnare är redan utsedd (kika här för att se om det är du) men Mr Perswall tävlingen har fått förlängd öppentid i väntan på att hemsidan ska öppna igen och om en dryg halvtimme stängs lucka 2 och lucka 3 öppnas i stället.

Lucka 2 - Prints with wings


Dagens lucka presenteras i samarbete med Prints with Wings. Här finns underbara kort för alla tillfällen; inbjudningskort för dop, kalas, fest och bröllop, tackkort för alla tänkbara Tack, och självklart högaktuella julkort i hundratals. Prints with Wings säljer även snygga kalendrar i flera olika format, julklappsetiketter till alla fina klappar och läckra shoppinglistor – perfekta ”Stocking stuffers” till mor- och farföräldrar. Bakom dagens lucka döljer sig chansen att skicka årets finaste julkort till familj och vänner! Med ett presentkort på 569 kr beställer ni smidigt och snabbt 35 stycken personliga julkort med färgmatchande kuvert på www.printswithwings.com.

För att vara med och tävla behöver du bara svara på följande frågor;

1. Vilket av alla fina julkort skulle du välja om du vann? Motivera kort.
2. Vilka fyra olika sorters kalendrar erbjuder Prints with Wings?

Tävlingen är nu avslutad och vi säger grattis till Jessica Hellström! Du har ett mail som väntar i din inbox!

Tävlingssvaren kan du lämna direkt här i kommentarsfältet, på Facebook eller maila till itsahouse@hotmail.com, märk mailet Prints with wings

Lycka till!

Tävlingen hålls öppen ett dygn och så snart en vinnare utsetts uppdateras detta inlägg med info. Vinnaren utses av Prints with wings och ev vinsskatt betalas av vinnaren. 

lördag 1 december 2012

Julens fynd!


Tack vare tips från flera av mina bloggkollegor så gjorde jag julens fynd på Rusta igår. Och två Honeycombs för bara 19kr är ju ett tips som är lite för bra att inte dela med sig vidare av tycker jag. På Rusta fanns de tyvärr bara i vitt och rött men man kan ju komplettera med bollar i fina färger hos t ex Mokkasin. Jag gick all-in och köpte på mig ett helt gäng, det kan ju vara kul att ha om man ska ställa till med bröllopsfest någon gång =)

Lucka 1 - Mr Perswall


Välkommen december och äntligen dags att öppna lucka 1 i adventskalendern. Jag är allt lite avundsjuk på er för ni har massor av härliga vinster att se fram emot kan jag lova! Först ut är Mr Perswall.

Varför inte ge en unik tapet till någon i julklapp? Som vanligt är Du designern hos Mr Perswall och i deras Designateljé kan du ändra i befintliga motiv eller skapa något helt unikt från ett fotografi, teckning eller annan digital fil. Mr Perswall ser sina temabaserade kollektioner som ett skelett, en början till något nytt. Med dem får man fritt arbeta vidare för att skapa sin unika tapet, kanske vill man ändra någon färg eller lägga till en text?

Nu kan du vinna ett presentkort från Mr Perswall på 10m2, värde 3090kr. För att vara med och tävla, svara på frågorna nedan. Klicka här för att se alla fototapeter hos Mr Perswall och för mer inspiration, gå gärna in och gilla Mr Perswall på Facebook. 


1. Om du skulle ge en tapet från Mr Perswall till någon i julklapp, vilken av Mr Perswalls fototapeter skulle du då välja?
2. Och vem skulle få den och varför? Beskriv kort.

Tävlingssvaret kan du lämna direkt här i kommentarsfältet, på Facebook eller maila till itsahouse@hotmail.com, märk mailet Mr Perswall. Om du gillar, delar eller länkar gillas det så klart lite extra.

Lycka till!

Tävlingen är nu avslutad och vi säger grattis till Sandra Pettersson! Vi skulle behöva din mailadress för att skicka dig presentkortet!

Tävlingen hålls öppen ett dygn och så snart en vinnare utsetts uppdateras detta inlägg med info.Vinnaren utses av Mr Perswall och ev vinsskatt betalas av vinnaren. 

Annonser: