lördag 29 september 2012

Ljuva höst!


Jag älskar denna tid på året. Det är fortfarande ljust ute om mornarna och naturen är så vacker att det är snudd på overkligt ibland. Och jag vet inte om det är höstluften eller vad men jag fylls alltid av lusten att lära mig något nytt och utvecklas så fort det blir lite svalare ute. Det är som om hjärnan vaknar till liv igen efter en lång och välbehövlig siesta och en utav utmaningarna jag satt mig för denna höst är en entreprenörsutbildning på Uminova. Vi har bara hunnit träffas en gång än så länge men första träffen gav massor då vi fick hjälp utav duktiga regissören Mia Westin som puschade, peppade, utmanade och coachade oss hur vi bäst ska presentera våra äffärsidéer. Mia var väldigt ärlig och rak och det gillar jag! Och även om jag är van att stå inför folk och prata dagarna i ända så är rollen som lärare inte riktigt samma sak som rollen som mig själv. Nyttig träning m.a.o!

Idag har jag och barnen haft en riktig mysdag, gått i pyjamas fram till lunch och sedan gått ut och plockat korgen full med äpplen och bakat paj. Transparente Blanche och Rödluvan producerar riktigt bra medan de andra tre sorterna ligger lite lågt fortfarande. Men det blev ändå en ökning med flera 100 procent mot förra året då vi bara fick en handfull äpplen. Om några år lär vi ha äpplen så det räcker till ett helt musteri! Men medan jag och barnen haft en glassardag så har J kämpat på och knackat gatsten med vänsterhanden då högern är ordentligt överansträngd och måste måste måste vilas. Ja sån är han min sambo. Envis som få! 

Tävling i samarbete med Grafiska Uttryck


I samarbete med Grafiska Uttryck kan jag nu bjuda er på en ny härlig tävling med det fina grafiska päronet PEAR i potten. Extra roligt är det att 27åriga Johanna Svensson som driver det nystartade företaget Grafiska Uttryck bor här uppe i Umeå! Förutom posters gör hon också vykort, teckningar, illustrationer, logotyper och webbdesign. 


För att vara med och tävla behöver du bara svara på vad Grafiska Uttryck har för slogan och
motivera varför just du ska vinna det illustrerade päronet PEAR värde 249kr. Svara med en kommentar här eller maila mig på itsahouse@hotmail.com, märk mailet 'Pear'. Tävlingen pågår fram till den 6:e oktober kl 21.00 och eventuell vinstskatt betalas utav vinnarna. Fem plancher ligger i potten!


Lycka till och en skön helg till er alla!

onsdag 26 september 2012

Darling Clementine


Jag är precis som min kära pappa oerhört svag för fina förpackningar och dessa från norska Darling Clementine är de snyggaste jag sett på länge. Hur fina? Finns att klicka hem här tillsammans med en massa annat ögongodis från denna duktiga duo. Perfekta som gå-bort-presenter i höst!

tisdag 25 september 2012

Bildregn från vår veranda


Det har ramlat in frågor om vår veranda och fler bilder har efterlysts vilket är jättekul så här kommer ett litet regn med bilder som jag fotade i somras inför ett reportage och kunde därför inte lägga upp dem på bloggen men nu är det fritt fram. 


För att mjuka upp allt det vita och raka på huset så valde vi att jobba mycket med trä, rotting och organiska former här ute i vårt extra vardagsrum. Vi gjorde flera optimistiska försök att slå oss ner i varsin grillfåtölj men med en liten duracellkille som i princip aldrig är stilla så blev det inga långvariga sittningar: Men så njöt vi desto mer av de små korta stunder vi fick!



Att stå här och grilla med utsikt över älven ja det är en utav målbilderna vi haft och som fått oss att orka ro detta renoveringsprojekt i land. Viktigt med målbilder!


Lampan Soomkai blev klockren här ute. 


Kingstonlamporna över matbordet likaså. Både mat- och soffbordet kommer från Rowicos serie Aspen och jag älskar dem!


Snyggaste lemonaden. 


Vår lille duracellkanin i egen hög person. Nästa sommar hoppas vi att stuntförsökens tid är förbi så att mamma och pappa kan få sitta ner och känna lugnet en liten stund.

söndag 23 september 2012

Hösttävling!


Nu är det höst, ingen återvändo. Dagsljuset reduceras snabbt och temperaturen kryper nedåt. Tid för innemys alltså och i samarbete med EM Umeå kan jag nu bjuda er på en hösttävling med en varm och gosig filt i potten. Och du har fyra finingar att välja mellan. Den randiga Dorian i grått, gult och ljusrosa. Mysig, fluffig och supergosig. Eller trendiga Faye i lila, beige eller grafitgrå ombré. Ombré som är franska och betyder skugga är högaktuellt just nu inom både hår, mode och inredning. Helt enkelt en mörkare ton som sakta skuggas ut och blir ljusare och ljusare. Pläden Faye finns i lila, beige och antracitgrått. 


För att vara med och tävla behöver du bara svara på vilken pläd du helst skulle vilja vinna och ge ditt bästa tips för att lätta upp den mörka årstid vi har framför oss. Ett recept, ett boktips, en tanke, en aktivitet ja vad som helt. Svara med en kommentar här eller maila mig på itsahouse@hotmail.com, märk mailet 'Hösttävling'. Tävlingen pågår fram till den 30:e september kl 21.00 och eventuell vinstskatt betalas utav vinnaren. 

Lycka till och en skön vecka till er alla!

fredag 21 september 2012

Kökstrender



I det alldeles färska oktobernumret utav Umeåguiden delar jag med mig utav mina tankar kring kökstrender. Klicka på bilden så kommer du till artikeln. Och snart, snart, snart är det dags att utse en vinnare i vår Gör om hos mig tävlingJag går igenom ansökningar för blotta livet och känner att det kommer att bli toksvårt att välja. Får så mycket idéer och skulle vilja hjälpa varendaste en. Men än är det inte för sent att ansöka, ni har till på söndag på er. Skicka bara in ett par bilder på det rum du vill ha hjälp med tillsammans med en motivering till oss på info@umeåguiden.se så kanske det är just du som vinner ett helt nytt rum med allt från idé till utförande, möblemang, tapeter etc. Enda kravet är att du bor i Umeåområdet. 

onsdag 19 september 2012

OYOY


Bjuder idag på ett bildregn från danska OYOY. Ett namn att lägga på minnet!



Massor av sköna produkter och snyggt stylat. 


Jag blev allt lite kär i korkpallarna känner jag. 


Och i den fina förvaringen. 


Jag känner mig redo för en ampel-revival. Är du?

Snygga kuddar - ja tack.


Och den där randiga pläden tackar jag inte nej till. Inte golvet heller för den delen. 

Hur söta?

måndag 17 september 2012

Glöggmys


Samma visa varje år. Det hinner inte mer än bli mörkt om kvällarna så kommer det. Suget efter glöggmys. Kan inte tänka mig mycket bättre sätt att pigga upp höstrugget än en glöggprovarkväll med nära och kära. Tänk er en skål med kryddiga nötter och annat gott tilltugg, doften av varm glögg, en filt, en sprakande brasa och mys med familj och vänner. Inte vill man vänta med det till den 1:a advent. Inte jag i alla fall. Och att döma av responsen på mitt inlägg på instagram så är jag inte ensam. Blossas årgångsglögg med smak av citrus och ingefära låter som en hit och måste testas om inte annat för den snygga flaskans skull.

Nej nu ska jag faktiskt ta en tidig kväll, krypa ner under täcket och lyssna på bästa Imagine Dragons och lämna denna skitdag åt sitt öde. 

lördag 15 september 2012

Lördagsgodis från Alvhem


Bjuder i kväll på lite lördagsgodis i bildform från en nyrenoverad sekelskiftesvåning i Göteborg som just nu ligger ute till försäljning via Alvhems Mäkleri . Jag vet inte vad det är med mig och nischer men de triggar igång något i mig och den här är inget undantag. Det känns så genuint och okonstlat på något sätt. 


Compact living med sovrum och hopfällbart kontor på nästan ingen yta alls. 


Finfilten Crux av Pia Wallén och kuddfyndet från det stora varuhuset står båda på min önskelista och boktravesängbordet sätter pricken över i:et.


 De snygga småborden från Cult Design gör sig verkligen bra som en duo och mina ögon dras till den snyggt stylade bänken. Tänk, om ett år eller två har mitt minsta bustroll lämnat torpedstadiet och jag kan få börja inreda. På riktigt. Och inte bara uppe på de allra högsta skåpen.

Alltihopa inrett och stylat av duktiga Sarah Widman som dessutom har designat flertalet av tavlorna, bland annat de toksnygga geometriska bokstäverna. Hatten av för dig Sara!

torsdag 13 september 2012

Ypsilon


Boråstapeter har, i ett trevligt samarbete med Ljungbergs Textil, gjort om klassiska textilmönster från fyra av 1950-talets främsta formgivare till tapet. Mönster från Arne Jacobsen, Sven Markelius, Karl Axel Pehrson och Stig Lindberg utgör kollektionen Wallpapers by Scandinavian designers som kommer att dyka upp i butikerna från 15 oktober. 

Min favorit är Ypsilon av Arne Jacobsen som jag minsann tror ska få pryda en liten vägg i Ws rum. Sjukt fin tapet! 


Ypsilonmönstret finns även på sängkläder från Georg Jensen Damask. Visst börjar det bli dags att knåpa på önskelistan till tomten nu va?



En annan tapetfavorit ur nya kollektionen är Stig Lindbergs Herbarium. Den blå originalfärgen är alldeles too much för mig men den här med vit botten är ju alldeles underbar. 

Ett bildspel på fler tapeter ur kollektionen hittar ni här. Vilken är din favorit?

onsdag 12 september 2012

Höstnyheter



Klappstolen Frode kommer att börja dyka upp i de stora varuhusen vid månadsskiftet och det luktar succé lång väg. Jag tokgillar den korrallröda färgen och kommer då i alla fall att slå till på minst en. Eller kanske tre, de var ju så snygga ihop. Klappstolar är ju ett smidigt sätt att lösa behovet utav extra sittplatser och snyggingar som dessa kan ju faktiskt få hänga framme på väggen när de inte används och bli ett smycke i sig.


Bland nyheterna gillade jag också den rustika sängstommen Fjell som skulle funka finfint i Ws rum om det inte vore för att han far runt som en liten torped på natten så skyddskanter är ett måste. Överkastet Tallört i skrynklig grå bomull med ränder av grov jute ser mycket lovande ut och kommer gå loss för det facila priset av 149kr. 

 

Det ser ut att bli en bra höst på IKEA eller vad säger du?


söndag 9 september 2012

I det enkla bor det vackra!


 Mingus är senaste nytillskottet i danska Lightyears armada av snygglampor och jag älskar den! Verkligen ett exempel på när det enkla också är det vackraste. Och den där ljuvliga gråfärgen på bordet ska införskaffas pronto! 

lördag 8 september 2012

Njutarlördag


Vi hann ju så när som på ett par lister och lite målning klart Ws rum i våras men så kom sommaren och trädgård, stenläggning och andra utomhusprojekt kändes mer lockande och högprioriterat. Nu däremot är det återigen inomhusprojektens tid och dags att ta tag i Ws rum. Så i morse, i hopp om att få den där extra lilla energikicken för att färdigställa det sista, zicksackade jag mig in mellan målarburkar, bygglampor, stegar och verktyg med ett gäng fina förvaringshus i famnen. Ett litet Nyhavn i miniatyr växte fram i den platsbyggda förvaringsmöbeln och en energikick ja det fick jag med råge! Blev taggad till tänderna att hoppa i målarkläderna men idag har jag varit ensam hemma med mina små bustroll och dessutom var det ljuvligt höstväder så någon målning gav jag mig inte på.


Istället packade vi picknickväskan och gav oss ut på en utflykt till häst. Lunchen intogs i solskenet med liten shettis som bordskavaljer. Eftersom W fortfarande är lite för liten att rida så fick han skumpa fram i vagnen längst kuperade och steniga skogsstigar. Och någon terrängmaskin till barnvagn har vi då rakt inte så det blev ett finfint motionspass för mig vill jag lova. Åh vad jag ser fram emot nästa sommar då vi kan sitta till häst alla tre. (Och det här behöver ni ju inte berätta men jag har nog tänkt lura med mig J upp på hästryggen också på något sätt ; )


Samspelet mellan barn och djur, det är allt något speciellt det!


En uppfriskande fruktsallad med äpplen från trädgården och blåbär från dagens utflykt fick avsluta kvällen. Åh varför kan det inte vara helg oftare???

onsdag 5 september 2012

Chaplin DIY

Foto: Trendenser

Hur lite tid jag än har så finns det en handfull bloggar som jag alltid lyckas klämma in tid att hinna läsa och en av dem är proffsiga Trendenser. Åh jag blev så glad när jag såg det här fotot inne hos henne. Blev påmind om att det verkligen bara är fantasin som sätter gränser. Att Fridas kompis Ida lyckats skapa en skitsnygg och unik tavla med ett knycklat oblekt papper och lite svart kartong är smått genialiskt och galet inspirerande. Vill ni se fler bilder från Idas fina hem så kika här och här.

Nu kickar vi igång pysselhösten tycker jag!



Members fyller 1år!


Members fyller 1år idag och det firas med extra fina erbjudanden på bland annat iPad2, Nespresso och Tiger. Members är en exklusiv shopping-club för medlemmar som erbjuder produkter till reducerade priser. Som medlem får du tillträde till exklusiva kampanjerbjudanden på utvalda produkter och upp till 80% prisreducering på rekommenderat försäljningspris. Varje erbjudande finns tillgängligt under 4-7 dagar och nya erbjudanden från exklusiva varumärken läggs upp varje dag. Ansök om ditt medlemskap redan idag och få tillgång till Nordens nya shopping-club!

Detta inlägg är en annons från Members.

tisdag 4 september 2012

Honeycombs



Jag är halvt knockad av alla skolstartsbaciller som är i omlopp, pimplar honungste, snörvlar och kryper in i varmaste sticketröjan. Energinivåerna blinkar rött och min kropp skriker efter en vitamininjektion. Och inne hos finaste Mokkasin fick jag just det i form av färgglada honeycombs. För det går knappast att låta bli att bli glad av dessa, eller hur? Ett mycket välkommet glädjepiller så här i höstrusket. Du hittar dem här


Har du missat Sofias blogg, butik eller instagramflöde in och kika bums! Glad är vad man blir!

måndag 3 september 2012

Tävling deluxe!


Jag har ju, som ni kanske vet, ett företag där jag bland annat tar mig an inredningsuppdrag. Det är verkligen sjukt kul och stimulerande att känna in, vända, vrida och försöka hitta den allra bästa lösningen och framförallt så oerhört hedrande att bli tillfrågad att hjälpa till med något så privat som ett hem. 

Och nu kan jag tillsammans med Umeåguiden presentera bästa tävlingen där ett nytt rum med allt från idé till utförande, möblemang, tapeter etc ligger i potten. Lite som It's a house goes Roomservice alltså. Så bor du i Umeå med omnejd och har ett rum där hemma som du inte riktigt trivs med men saknar idéer, tid, pengar eller inspiration att ta tag i det så är du mer än välkommen att skicka in ett par bilder tillsammans med en motivering till oss på info@umeåguiden.se senast den 23:e september. Du kan läsa artikeln i sin helhet här

Jag är taggad till tänderna och ser verkligen fram emot era ansökningar!

söndag 2 september 2012

Plånboksvänligt, supertrendigt och tidlöst!


 Igår kväll var det invigning med pompa och ståt av Elektrolux Homes nya köksutställning här i Umeå. Utställningen är ett samarbete mellan Elektrolux Home, TibrokökEM MöblerLjusexperten, Löbe Granit och Cooking Umeå och för er som bor i närheten av Umeå så kan jag varmt rekommendera ett besök! På dagarna fungerar de nya utökade lokalerna som en kombinerad köks- och möbelutställning deluxe och på kvällarna finns möjlighet att hyra hela härligheten med sitt kompisgäng eller företag och ha matlagningskurser med Jörgen Engdahl från Cooking Umeå. Och Jörgen han kan sin sak kan jag lova, igår bjöds vi på sagolikt god mat och mina smaklökar var i sjunde himlen. Att mumsa på en auberginerulle och njuta av snyggaste takbelysningen gjorde faktiskt inte ont alls. 


Vanligt vitt 15x15 kakel blir tillsammans med mörka fogar plånboksvänligt, supertrendigt men ändå tidlöst. Det blir inte mycket bättre än så. Här tillsammans med Tibroköket Grace

Foto: Tibrokök

Snyggast blir det när plattorna, precis som här, sätts rakt ovanför varandra utan förskjutning och hela vägen upp till tak.

I vår groventré har vi förberett för en stor och rymlig grovdusch som i första hand var tänkt som hunddusch men när vi fick säga adjö till vår älskade grandis förra våren stannade projektet av. En känslomässig spärr kom i vägen. Men nu är vi redo att ta tag i det igen och ett gäng vita 15x15 plattor och mörk fog ska inhandlas pronto. Åh så härligt det kommer att bli att kunna spola av leriga stövlar, galonisar, ungar och annat =)  Men även i en helt vanlig hall så kan en kaklad vägg bli både praktiskt och snyggt - dagens tips!

Annonser: