måndag 30 maj 2011

Barnsligt gott!


Idag har jag och lilla T börjat baka inför hennes födelsedag och ska ni baka med barn så kan jag verkligen rekommendera dessa godiskakor som är både snabba, enkla och roliga att göra. Förutom själva gräddningen så har lilla T bakat dem i princip helt själv vilket gjorde henne till en mycket stolt liten dam och att trycka ner smarties i kakorna var helt klart höjdpunkten!

fredag 27 maj 2011

Lekstugan - part 2


Att bygga en lekstuga är verkligen som en lek efter alla stora projekt vi hållit på med, litet, behändigt och inte så petnoga och hade det inte varit för tornet hade den varit färdig för länge sedan...  Vi har inte utgått från någon ritning (det gör vi sällan) utan byggt på frihand med en inspirationsbild i bakhuvudet som vi sedan gjort vår egen variant av. Tanken är att lekstugan ska vara klar till Lilla Ts 3-årsdag men den dagen närmar sig med stormsteg så vi får se hur det går med den saken. Det som återstår att göra är bland annat att lägga takshingel på tornet, tillverka dörr och fönster och sedan ska verandan få golv och staket. Den sista målningen återstår också men kommer nog att gå bussnabbt om jag får assistans av samma lilla lärling med egen hink och pensel som hjälpte mig igår =) 

Alla era fina kommentarer, tankar och mail om våran Simba har verkligen varit ett stöd för mig i min sorgbearbetning, ett varmt och innerligt tack till er alla!

torsdag 26 maj 2011

Morsdagstips!


I tider utav sorg betyder nära och kära extra mycket och jag vet inte vad jag skulle göra utan min kära mamma som alltid finns där för mig! Hon är min största förebild och precis en sådan mamma som jag vill vara för mina barn! På söndag är det ju Mors dag så jag har satt ihop ett litet morsdagspaket eftersom jag tycker att det är kul att både ge och få små "kit". Mitt "Mors dags kit" består utav den söta retroradion från Clas Olson som är perfekt att ta med sig ut i trädgården eller på stranden och ett trevligt budgetalternativ till den populära 'Roberts radio'. Stjärnflockan är en av mina favoritperenner, superhärdig, blommar större delen av sommaren och står sig dessutom länge i vas och slutligen en god bok som aldrig är fel så här i semestertider.

onsdag 25 maj 2011

Farväl min vän!

 
Det har nu gått fem jobbiga dagar sedan vår fina, fina Simba stilla somnade in med sitt tunga huvud i mitt knä. Tårarna vill aldrig ta slut och det gör så fruktansvärt ont och känns overkligt på samma gång och jag precis som lilla T frågar "När kommer min Simba tillbaka"... Men nu har hon i alla fall inte ont längre och har fått en ny och viktig uppgift som skyddsängel till mina älskade barn. De har fått den finaste skyddsängel man kan tänka sig, en med ett hjärta av guld och som jag litar på till 110%! Men det är så fruktansvärt, fruktansvärt tomt här hemma och jag saknar hennes blöta nos, hennes mjuka päls och hennes sällskap mer än jag orkar med, jag tycker mig se henne ligga och sola i trädgården, jag hör hennes snarkningar, ljuden av hennes tassar och hennes slafsande i vattenskålen och varje gång det knackar på dörren så hör jag henne skälla.....

Simba i sin ungdoms dagar

onsdag 18 maj 2011

Tungt beslut...


Idag har vi fattat ett fruktansvärt tungt beslut, vår älskade fina Simba ska få somna in. Hon har åldrats väldigt snabbt den sista tiden, hon har tappat muskler och blivit stel, flåsar och skakar, är konstant törstig och kissar inne och igår fick vi beskedet livmoderinflammation. Operation är inte att tänka på vid hennes ålder så alternativet som kvarstår är en otillförlitlig medicinering. Min första känslomässiga reaktion var att gripa efter det sista halmstrået men är det för hennes skull eller för min? Jag har funderat fram och tillbaka, våndats, gråtit och tillslut fattat det ofattbart tunga beslutet att spara henne lidande och låta henne få sluta sina dagar. Ena stunden gråter jag som ett barn och i nästa tränger försvarsmekanismen bort att det är på riktigt, att hon efter fredag inte kommer att finnas kvar vid min sida längre. Nu ligger hon och sover gott vid mina fötter efter en lång dag tillsammans ute i trädgården, det minsta jag kan göra är att skämma bort henne med riktigt mycket pussar, kramar, kärlek och utetid de sista dagarna i hennes liv. Min fina, fina Simba...

söndag 15 maj 2011

Don't f*ck with mother nature


 Min lillebror som fyller år idag önskade sig bland annat en snygg tygpåse och efter lite googlande fastnade jag för den här hos Wholesome Concept som genast klickades hem. Förutom det klockrena budskapet är den helt i ekologisk bomull och för varje såld produkt planterar de ett träd. Jag gillar!

Nu hoppas jag verkligen att allt strul med Blogger som varit de senaste dagarna med försvunna inlägg och kommentarer ska vara över!

torsdag 12 maj 2011

Spraymåla bestick!

Foto: Creatively Christy
Så här på våren vill jag bara vara UTE, UTE, UTE och har inte haft minsta sug efter inomhuspyssel tills jag såg den här bilden hos Jennys Hus! Nästa regnruggiga dag ska jag åka förbi loppis handla på mig ett gäng bestick, leta fram sprayburkarna och gå loss! Ser framför mig vilka snygga och lekfulla dukningar man skulle kunna göra! Du hittar utförliga instruktioner här.

onsdag 11 maj 2011

Nu gräver vi ner studsmattan!


En studsmatta är oerhört uppskattad av de flesta barn så även hemma hos oss men eftersom esteten i mig mår illa av att se den så har vi valt att gräva ner våran. Förutom att den blir betydligt mer diskret så blir den också åtkomlig även för de mindre barnen. För att man ska kunna studsa säkert så måste gropen vara minst 90cm djup i mitten och sedan slutta uppåt sidorna och stommen måste förankras så att den inte kan glida omkring. Beroende på markens beskaffenhet så kan dränering behövas, vi har placerat vår nära slänten och jag kommer att gräva ut ett rör dit för att på så sätt slippa ha regnvatten stående. Vi hade först tänkt hyra en grävare för jobbet men jag blev lite snål och gräver med vanlig hederlig handkraft i stället, så något gymkort behöver jag inte just nu =)


Jag lovade ju er en uppdatering på mitt försök att bleka rabarber som jag skrev om här. Jag täckte över dem den 20:e april och idag ser de ut så här och man kan tydligt se skillnad på den del av plantan som har stått under krukan. Däremot var det ingen skillnad på den som stått under terrakottakrukan och under den svarta krukan men den svarta var för lätt och lyftes upp av rabarbern allt eftersom den växte så en tyngre kruka är alltså att rekommendera. 


Så här röda och härliga ser den blekta rabarbern ut nu! Vi har såklart provsmakat och jämfört och den blekta rabarbern har vuxit snabbare, är mjukare och betydligt mindre trådig men jag kan inte påstå att jag känner någon jätteskillnad i smaken. Nu är jag såklart sugen på att plocka in ett knippe och laga till något gott så har du något smarrigt recept med rabarber får du gärna dela med dig!

söndag 8 maj 2011

Lekstugan - part 1



Nu har äntligen vårvärmen kommit tillbaka igen så vi har varit ute hela dagen, njutit av det fina vädret och samtidigt påbörjat lekstugebygget. Tanken var att vi skulle bygga den i hemlighet i garaget och överaska lilla T på hennes födelsedag men hon listade blixtsnabbt ut vad det var vi höll på med så nu är det slut på hemlighetsmakeriet.

Tusen tack för alla era tips om ramen till min Hagedornhagen men tyvärr så tror jag inte att passepartout är någon lösning på mitt problem då det är en vit ram runt motivet så det skulle bli lite kaka på kaka. Jag får spana vidare helt enkelt!

fredag 6 maj 2011

Hjälp!

Jag hade för ett tag sedan turen att vinna detta fina tryck från Hagedornhagen i en tävling hos Can Can men jag har gått bet på att hitta en ram i rätt storlek. Jag har också kollat med Gallerix och visst kunde de bygga en ram åt mig men prislappen skulle hamna på över 800kr... Så nu hoppas jag att någon av er kära bloggisar vet var jag kan få tag på en svart ram i storlek 42 x 59cm för jag vill ju så gärna få upp den på väggen! 

Annonser: