torsdag 31 mars 2011

Kul klädhängare!


Jag fastnade för den här roliga klädhängaren, Volière, i form av en fågelbur som möbelformgivarstudenten Camilla Hagstén ligger bakom. Jag gillar den kaxiga designen och att den samtidigt är praktisk med flyttbara krokar som kan hängas på olika höjder så att även de små barnen når, en korg i mitten för mössor och vantar och längst uppe i toppen finns en lampa att lysa upp mörka kvällar. Jag gillar!

onsdag 30 mars 2011

Stoppa tiden!


Vid den här tiden för exakt tre veckor sedan hade värkarna satt igång och jag satt förväntansfull på en pilatesboll inne på förlossningen och väntade på att vattnet skulle gå. Ett par timmar senare fick vi återigen uppleva det magiska i att få se och hålla vårt barn för första gången. Min tidsuppfattning har sedan dess helt satts ur spel för på samma gång som det känns overkligt att det redan har hunnit gå tre veckor så kan jag inte riktigt minnas hur livet var innan lille W kom, han känns ju så självklar!

Växer gör han så det knakar och har fyllt ut skinnet på de skrynkliga små fingrarna och de allra minsta plaggen har redan börjat bli för små. Hjälp, jag vill bara stoppa tiden! Men som tur är finns det många sätt att i alla fall spara små fragment av tiden, foton och film är ju kanske det mest uppenbara och det fotas flitigt här hemma kan jag lova, datorn är full av näst intill identiska bilder men jag har svårt att göra mig av med en enda. Skriver dagbok gör jag också och sen har vi den klassiska mitt första år boken, hand- och fotavtryck i olika former ska göras och när han har vuxit ur de första jeansen kommer jag definitivt att rama in dem. Har ni några andra roliga tips på hur man kan stoppa tiden?

måndag 28 mars 2011

Buttons

Foto: Cox & Cox

Snygg och praktisk förvaring är som ni kanske vet något som ligger mig lite extra varmt om hjärtat. Det gör ju faktiskt livet både enklare och roligare om man på ett enkelt sätt kan hålla ordning och snabbt hitta vad man söker. Extraknappar till diverse kläder är en typisk sådan sak som man inte alltid hittar när man behöver dem. Jag har en burk i tvättstugan där jag lägger alla knappar men när jag såg den här fina hos Cox & Cox så blev jag sugen på att piffa till den lite.

Foto: Cox & Cox

Sen vill jag skicka en massa kärlek till er som kikar in här hos mig och lämnar ett avtryck efter er, tyvärr har jag inte riktigt haft tid att kika tillbaka till er nu på slutet men jag vill att ni ska veta att jag uppskattar varenda kommentar något enormt! Kärlek till er!

fredag 25 mars 2011

Whole wide world!


Vi har haft en tuff vecka här hemma i veckan, J har badat i jobb och jag, skruttan och lille W har varit ensamma hemma med magsjuka och feber, 30 år har jag hunnit fylla också därav tystnaden här på bloggen. Men nu hoppas jag att vi får vara friska så att vi kan njuta av ledighet, väder och varandra!


På Tildes rum har det hänt lite saker den tuffa veckan till trots, tack vare min snälla pappa.


Han har nämligen varit här och tapetserat och det blev som ni ser den underbara världskartan Whole wide world från Mr Perswall som jag bloggade om tidigare.




Nej nu ska jag steka oss lite våfflor till middag våffeldagen till ära!

söndag 20 mars 2011

Kul med kulor!


Bilder med träkulor i olika former är något som ofta hamnar i min inspirationsmapp. Jag bara älskar de här underbara handtagen som verkligen ger bilden känslan av "det" och piffar upp vilken möbel som helst. Supersnyggt och stilrent i svartvitt som här eller kolla in Tingelings variant med turkosa läderband och trärena kulor.

Finska Sofia med bloggen Paint it black har pimpat sin IKEA lampa Melodi så här fint. En tråkig golvsladd som vi gärna vill dölja har vi nog alla, varför inte framhäva den istället genom att trä på ett gäng träkulor?


Vill man ta sig an ett betydligt större projekt kanske man kan pyssla ihop en lampkrona, denna kommer från Marjorie Skouras Design.


Men träkulor kan också vara snygga att ha som dekoration bara som de är, i webbshoppen Snyggt Igen kan du köpa det här övedimensionerade trähalsbandet.

Just nu är jag lite sugen på att göra ett grytunderlägg som Fru Fly. Ja det är nog bara fantasin som sätter gränsen för vilka roliga DIY projekt man kan hitta på. Vilka idéer får du?

torsdag 17 mars 2011

Bloggers day of silence

Vi är många som förfasas över det som sker i Japan och i morgon fredag den 18 mars stannar bloggar världen över i en bloggers day of silence för att hedra de omkomna och drabbade i Japan.

Genom att SMSa AKUT JAPAN till 72900 skänker du 100kr via Röda Korset.

Trädgårdsinspiration!

Vilken fantastiskt underbar tid det är att få vara hemma och vara mammaledig nu på våren, solen skiner, termometern kryper uppåt och det droppar från taken! Jag känner mig så privilegierad och njuter av varje sekund för jag vet hur otroligt fort tiden går! Just nu spenderas mycket tid i amningsfåtöljen och nu har jag fått böckerna som jag pratade om här i min hand.

Boken Under bar himmel - 16 vardagsrum i trädgården av Ulrika Grönlund är en helt underbar bok sprängfylld med inspiration för dig som vill skapa härliga uteplatser i din trädgård. Jag bläddrar, njuter och drömmer mig bort!


Peter Englanders Trädgårdstoppen är läsvärd också den även om jag inte blir fullt lika inspirerad. Men på söndag börjar Tv-programmet där vi får möta dessa trädgårdar och avsnittet om Torsten Wallins skärgårdsö vill jag absolut inte missa!

Åh vad det kliar i fingrarna att få sätta igång med vårens trädgårdsprojekt! Stenläggning runt hus och garage, båthus och lekstuga står högst upp på prioriteringslistan så nu skissas, funderas och tänks det så det knakar.

tisdag 15 mars 2011

Tavla av knappar!



Tusen, tusen tack för alla gratulationer! Ni är så fina! Vi befinner oss just nu i den underbara bebisbubblan och bara njuter av en nöjd och glad liten W som ägnar dagarna åt att äta, sova och fylla våra hjärtan till bristningsgränsen med kärlek! Älskade lillfis!

Den fina monogramtavlan gjord av knappar, pärlor och brads hittade jag via Jenny hos American Crafts, en underbar present att pyssla ihop som en personlig dop- eller namnceremonigåva. Beskrivning hur du går till väga hittar du här.

fredag 11 mars 2011

Nu är han här!


Ja nu är han här vårt älskade lilla underverk! Tre dagar efter utsatt tid, den 9:e mars kom äntligen vår lillfis och igår fick vi komma hem. Visst är det magiskt att någon kan vara en sådan självklar del av ens liv redan från första sekund och att det känns helt omöjligt att någon annan än just han skulle komma till oss, han är ju våran W. Att han sedan kom till oss genom en riktig drömförlossning och att vi alla mår prima är ju en stor bonus!

Storasyster är stoltare än stolt och vill hjälpa till, pussa och krama vilket innebär att man måste ha ett ständigt vakande öga för vem kan begära att en 2 1/2 åring ska förstå hur försiktig man faktiskt måste vara? När jag låg där nyförlöst med lillebror på magen fick jag världens underbaraste videomeddelande av skruttan som sjöng ja må han leva med ett långt hjärtligt grattiiiisssss på slutet, att så mycket kärlek kan rymmas i en så liten kropp jag trodde att jag skulle spricka av kärlek!

måndag 7 mars 2011

Trädgårdstips!



I morgon kommer Hus och Hem ut med en ny specialtidning Hus & Hem Trädgård som jag är lite nyfiken på så i morgon får det nog bli en tur till affären så att jag kan sätta mig och bläddra i den. Men helst skulle jag förstås vilja snusa bebis men här verkar ingen lillebror vara på G trots att jag igår gjorde mitt bästa att "skrämma ut" honom med en lång och guppig skoterfärd och att ligga på knä och städa både hem och bil men bebisnedräknaren som igår var nere på noll nu har börjat räkna uppåt igen...


Ett annat tips är att Ulrika Grönlund kommit ut med en ny bok med det inspirerande namnet Under bar himmel - 16 vardagsrum i trädgården som ser mycket lovande ut tycker jag! Du kan provläsa den genom att klicka på bilden ovan. Visst är det svarta växthuset bara helt underbart!?



Och den 20:e mars börjar ett nytt trädgårdsprogram på tv8 som heter Trädgårdstoppen och där vi kommer att få följa med Doreen Månson och författaren till boken Trädgårdstoppen Peter Englander till 20 inspirerande svenska trädgårdar.

lördag 5 mars 2011

Njuter på balkongen!



Ingen bebis har kommit än men min kropp förbereder sig verkligen för fullt med förvärkar och en förlamande trötthet och mina tankar upptas till 99% av hur och när detta lilla underverk har tänkt komma till världen, hur gott han kommer att lukta, om namnet vi valt kommer att kännas rätt och hur otroligt mycket jag ser fram emot att få dyka ner i bebisbubblan igen!

Nu har jag skickat iväg J och skruttan på pyttedans och har suttit en stund uppe på balkongen utanför vårt sovrum och bara njutit av solens strålar - underbart! När vi köpte huset var tomten näst intill igenvuxen, lummig och mysig men helt vildvuxen och älven såg man inte alls. Jag vet inte hur många träd och buskar vi tagit ner totalt men det handlar i alla fall om ett femtiotal... Dessa två bilder är tagna ur exakt samma vinkel, fyra aspar och en björk har vi sparat men minst fem aspar, en björk, tre häggar, en rönn, en sembratall och oräkneliga buskar har fått stryka på foten.

torsdag 3 mars 2011

När kommer han???


Jag jobbade min sista dag i måndags och precis när jag hade bockat av sista punkten på min att göra lista och var på väg hem så fick jag kraftiga förvärkar som höll i sig nästan tre timmar men sedan dess har det varit lugna gatan igen. Men tålamodet för lillskruttan börjar nu vara slut och jag vet inte hur många gånger jag har fått frågan "När kommer han???" och ja tänk om man kunde svara på det. Lillebror är beräknad på söndag och med skruttan gick jag bara över en dag så nu borde det börja närma sig! Spännande!!!

Den fina datumtavlan kommer från Form-re-form och finns att köpa hos Signerat, ett fint sätt att minnas ett datum som betyder något extra!

Annonser: