söndag 27 februari 2011

Skruttans rum!

Ja så här såg skruttans rum ut när vi köpte huset, eller rättare sagt när vi precis hade börjat riva ut de sänkta innertaken.

Och här har ni rummet som det ser ut idag sett ur samma vinkel. Nya fönster har kommit på plats, radiatorerna är ersatta med golvvärme och väggar, tak och golv är nytt och fräscht. Uppdatering: båda mattorna kommer från EM.
Den härliga bokstavstavlan kommer från Petrified in Pink och pappbokstäverna har jag köpt på Panduro och sedan målat och dekorerat med scrapbookingpapper.

Den ärvda byrån passar inte riktigt in så den ska få sig en omgång med penseln och nya knoppar.

Kojan som sambon har snickrat ihop har fortfarande inget tak men en stege har kommit på plats med en rund, mjuk och härlig matta nedanför som fallskydd.

Under kojan har vi påbörjat en liten pysselhörna, förvaring för diverse pärlor, pennor, saxar och annat pyssel ska fixas och bordsskivan ska kläs in med vaxduk. Stolarna och lamporna kommer från EM.

Rislampan och tygsladden kommer från Lagerhaus. Tanken är att vi ska ha tre olika lampor i grupp här och jag köpte en rund rosa rislampa i spetsmöster på Lagerhaus också men den var så skör att den gick sönder direkt så jag måste gå och reklamera den.

Det roliga med att inreda barnrum är att man får vara lite galen och t ex hänga tavlorna nere vid golvet. Tavlorna kommer också de från EM.

lördag 26 februari 2011

Zara öppnar webbshop!


Jippi! Snart öppnar Zara, som är Spaniens svar på H&M, en webbshop för oss i Sverige! Så håll utkik här den 3:e mars.

Uppdatering och svar på Lady Greys fråga: Nej, vad jag vet så finns inte Zara Home som fysisk butik i Sverige men man kan handla på nätet här eller via Ellos.

fredag 25 februari 2011

Snygga bildäck!


Foto: 101 woonideen och Bolig

Bildäck är kanske inte, precis som armeringsjärn, något man i första hand tänker sig som en inredningsdetalj men spraymålade i någon snygg färg och med ett lock och botten av MDF har du en snygg och annorlunda förvaring för exempelvis leksaker. Jag blev i alla fall väldigt sugen på att fixa till lillebrors rum.

torsdag 24 februari 2011

Kul med armeringsnät!


Att använda armeringsnät till olika former av klätterstöd och avgränsningar i trädgården är både snyggt och praktiskt och något som vi är vana att se men det går ju faktiskt att använda även inomhus. Här har man man sprayat nätet svart, fäst det vid väggen och hängt upp snygga korgar för förvaring på det. Jag gillar!

måndag 21 februari 2011

Love is all you need!


Bilder: Dixie

Jag som brukar ha ganska svårt för väggord i vanliga fall föll pladask för detta stora fina (mäter 105cm) från Dixie! Supersnyggt utomhus som på bilderna med jag skulle nog ha det ovanför våran eller kanske lillebrors säng. Har man tålamodet så kan man ju faktiskt köpa metalltråd och böja till sitt eget.

Det kom som ni kanske märkte inga uppdaterade bilder från Ts rum igår, vi hann pyssla på ganska mycket men innan jag hann plocka fram kameran så slog kräkfesten till igen... Men idag har skruttan varit sitt vanliga pigga jag igen och både J och jag har klarat oss helt och hållet så nu hoppas jag att faran är över för denna gång!

söndag 20 februari 2011

Vågö är tillbaka!


Skruttan hade kräkkalas här hemma i går kväll men vi andra har klarat oss och det verkar, peppar, peppar, som att det gick över lika snabbt som det kom! Jag håller alla tummar jag har för det!!! Nu ska vi pyssla vidare med hennes rum så det kanske kommer lite nya bilder i eftermiddag.

Har ni sett att den omåttligt populära stolen Vågö från IKEA kommer tillbaka i produktion igen! Stolen är tänkt som utemöbel men passar lika bra inomhus och den kommer i vitt, svart och ljusgrönt och är formgiven av Thomas Sandell. Under tiden den varit ur produktion har den sålts till höga priser på andrahandsmarknaden, jag såg den bara för ett tag sedan på blocket för 2000kr men nu är den alltså tillbaka i sortimentet igen och är din för 199kr. Pallen kommer dock inte tillbaka vad det verkar, inte nu i alla fall. Den finns inte på svenska hemsidan ännu men jag vet att den redan har börjat säljas i Älmhult och kommer sedan eftersom till de övriga varuhusen och jag misstänker att det kommer att bli rusning! Är du sugen på köp?

lördag 19 februari 2011

Mitt perspektiv =)


Jag känner mig skönt utvilad efter en natts nästan helt ostörd sömn (!) så nu är jag laddad för pyttedans och en sväng på stan! På pyttedansen dansar vi föräldrar tillsammans med våra barn och mina försök att rulla, leka häst och skaka på rumpan börjar kännas allt mindre graciösa för varje vecka som går =) Jag tog en bild på magen uppifrån och då ser den ju helt gigantiskt stor ut men böjer jag mig fram riktigt ordentligt kan jag skymta ett par fötter där nere!


Hur mycket jag än njutit av den fantastiska känslan av att få bära ett barn igen så längtar jag mer och mer efter att få mysa med lillebror utanför magen i stället och längtar faktiskt efter själva förlossningen också! Mycket tack vare att jag hade en så fin upplevelse förra gången och det tackar jag till stor del denna bok för som handlar om målbilder, andning och avslappning. Många av mina vänner har också läst och gillat den så den kan jag varmt rekommendera!

fredag 18 februari 2011

Framsidan före & efter!


Jaha då sitter jag här och nattugglar igen! Nattsömnen har inte varit den bästa de senaste dagarna, kanske inte så konstigt med en kroppstemp som en bakugn, fötter som ballonger, hunger som värsta elitidrottaren, blåsa som en myra och till på köpet en klåda som inte är av denna världen... Så jag gjorde mig en nattmacka och började bläddra igenom gamla inlägg och insåg att jag varit dålig på att uppdatera er hur framsidan ser ut. Sist jag visade er den hade vi inte bytt de sista fönstren, verandan saknade både tak och staket, entrén saknade trappa, innertak och belysning och det fanns ingen groventré. Så därför kommer här en nytagen bild! Som ni ser så står byggställningen kvar på kortsidan för där vi har lite småpyssel kvar att göra, men det får bli när snön är borta!

Nej nu är det bäst att jag försöker flörta med John Blund så jag orkar med jobbet i morgon!

torsdag 17 februari 2011

BB-väskan är packad!




Idag är det vab för tredje dagen i rad som gäller för mig och skruttan, hon har en hemsk hosta som inte vill ge sig men jag är ändå tacksam att det inte är magsjuka, fy hemska tanke att vara höggravid och magsjuk nej det hoppas jag verkligen att vi ska få slippa! Förutom att mysa under en filt framför TVn, läsa böcker, bygga duplo och bada skumbad har vi hunnit packa BB-väskan jag och lilla T. Lillebrors små söta kläder är sedan länge inhandlade och tvättade men nu har de åkt ner i BB-väskan, det är ju trots allt bara 17 dagar innan vår lilla groda är beräknad att kika ut och som vi längtar efter detta lilla knyte!!!

onsdag 16 februari 2011

Klädställning



Har man inte utrymme för en walk-in-closet så kan man enkelt skapa en lyxig showroomkänsla i sovrummet med en klädställning där snygga kläder kan få hänga framme och det passar lika bra oavsett om man har en modern och klassisk inredningsstil. Hemma hos oss kan jag se den framför på lillebrors rum med små söta barnkläder eller som avhängning i vår stora hall. Just denna klädställning är en nyhet på IKEA, den heter Turbo och kostar 299kr.

måndag 14 februari 2011

Rum för gröna fingrar!



Idag visar termometern -32 grader och sommaren känns långt borta men solen skiner och med den sätts vårkänslorna ändå igång! Våren har för mig kommit att förknippas allt mer med odling och växter och jag har två utrymmen här hemma som jag ska få ägna helt åt detta nyväckta intresse - ett i källaren och ett i garaget. Jag ser framför mig härliga planteringsbord, hyllor, krokar och lådor där var sak har sin plats så att allt blir överskådligt och lättillgängligt. Tänk så härligt att allt bara står där uppdukat och väntar när andan faller på att sätta om en blomma, så frön, binda en krans eller göra en dekoration!

söndag 13 februari 2011

Kojan!


Nu är skruttans rum snart inflyttningsfärdigt! Elen är indragen, fönster- och dörrfoder samt väggar och tak är färdigmålade, det är bara golvlister och armaturer som fattas. Vi valde att bryta av timmerväggen i en ljust grågrön nyans så att den ska framträda lite mer, jag tror att den hade försvunnit bakom kojan annars. Kojan har också fått sig lite färg men saknar fortfarande tak och stege då vi fick slut på material. Kuddarna kommer alla från Åhléns liksom påslakanet som jag använt som madrassöverdrag.

Garderoben är spacklad, slipad, fogad och målad och nu fattas bara ett par upphägningsstänger innan vi kan börja fylla den med små kläder. Vi har haft som mål att ha skruttans rum färdigt innan lillebror kommer och det ser vi ju faktiskt ut att hinna! Det är 21 dagar kvar till han är beräknad att komma till oss men igår kändes det verkligen inte som om han tänkt vänta så länge så vi får helt enkelt se om det blir en februari eller marskille!

fredag 11 februari 2011

Energikick!

Här hemma är vi lite småkrassliga alla tre så jag försöker vitamin- och energiboosta oss på alla sätt jag kan och ett av de godare sätten är att dricka denna vitaminkick! Du kör bara frysta bär i mixern, jag tog björnbär, blåbär, hallon och röda vinbär, sedan blandar du det med färskpressad apelsinjuice och bubbelvatten, gott och mycket uppfriskande! Ett litet tips så här i förkylningstider!

tisdag 8 februari 2011

Jättelego!




Duplo och lego är ju bland de bästa leksaker som finns, kreativt, slitstarkt och inget barnen tröttnar på i första taget. Men det måste ju förvaras någonstans och vad kan då passa bättre än i jättelegobitar? Dessa snygga och smarta boxar finns i fyra storlekar, med åtta, fyra, två eller en bitar och i flera färger, det finns även legohuvuden. Den svarta är den största modellen och rymmer som ni ser en hel del Duplo och klossarna går att stapla på varandra precis som vanligt lego.

Jag beställde mina från Brittiska Amazon helt fraktfritt (!) och med snabb leverans. Av någon anledning så är inte alla färger fraktfria utan de måste vara märkta med "Free Super Saver Delivery". Hos Amazon kostar fyran 160kr och åttan 260kr. De finns att få tag på i Sverige också, jag har bland annat sett dem hos Toys R Us och Moderna Museet men då kostar de något mer.

söndag 6 februari 2011

Glamm & byggdamm!


Från den mycket trevliga bloggfesten i går fick jag med mig inte mindre än tre goodiebags och som om det inte vore nog så hade jag dessutom turen att vinna ett härligt presentkort på 1000kr från Bubbleroom! Inte illa! Stort tack Anna och Therez och alla ni andra för en trevlig kväll!

Från VIP-kväll och glamm till målarfärg och byggdamm - idag har vi jobbat vidare med skruttans rum och här kommer som utlovat en bild på hennes koja som den såg ut i morse. Hon älskar den redan och har suttit där uppe, käkat russin och smitt planer för hur hon när kojan är klar ska bjuda lillebror på päron där, sötnosen! Väggen bakom kojan är en av få timmerväggar i huset som har varit fin nog att bevara, lite färg på den så kommer den att ge fin karaktär till rummet tror jag!

Kojan, liksom väggar och tak har idag fått sig ett första lager färg och lilla T fick så klart vara med och måla!

Här är ett annat av helgens projekt, en garderob till skruttan som J snickrade ihop igår som även den ska få sig lite färg.

Hembakta semlor har vi njutit av idag också - fy så gott! Varför kan det inte alltid vara helg???

lördag 5 februari 2011

Här är vi!

Foto: Fotonord

Vi var ju och fotade oss förra veckan hos Fotonord och Andreas tog massor av fina bilder på oss och lillebror i magen som jag nu har hämtat ut. De avklädda bilderna håller vi för oss själva men ett vanligt foto på oss kan jag i alla fall bjuda på och så här ser vi alltså ut, J, lilla T och jag! Idag har pyttedans, koj- och garderobsbygge stått på schemat (jag ska försöka fota i morgon) men nu är det bäst att jag börjar göra mig i ordning för kvällens bloggfest!

Ps! Jag ligger efter med att svara på mail men ska försöka hinna med det snart!

torsdag 3 februari 2011

Bloggfest!
























































Jag ber om ursäkt för den dåliga uppdateringen på slutet! Jobb i massor och brist på dagsljus att fota i stavas förklaringarna men i helgen har jag mycket att se fram emot så då hoppas jag på att få ny energi! På lördag är jag nämligen bjuden på bloggfest på Invito här i Umeå, en kväll som lockar med mingel, bubbel, tävlingar, god mat och välfyllda goodiebags så det kan ju inte bli annat än trevligt! Bakom bloggfesten står Anna och Therez och du kan läsa mer om festen här eller här. På söndag kommer familjen och hjälper oss med det sista på lilla Ts rum så förhoppningsvis kan jag bjuda er på lite bilder till helgen!

Annonser: