tisdag 1 november 2011

Platsbyggd förvaring!


Parallellt med renoveringen på övervåningen så pysslar vi på en del andra ställen i huset också. Ett av de mest klassiska renoveringsråden vi brukar få är "gör färdigt det ni påbörjat innan ni drar igång nya projekt" och jag förstår tanken, det gör jag verkligen, men det passar helt enkelt inte oss att arbeta så. Ett projekt som vår totalrenovering kräver oerhört mycket tid och energi och därför är det viktigt att göra det så lustbetonat som möjligt, så känner vi för att börja på ett nytt ställe så gör vi det helt enkelt. Dessutom är det ju väldigt praktiskt att ha flera projekt igång samtidigt, kör man fast på ett ställe fortsätter man bara på ett annat istället. Groventrén är ett sådant påbörjat projekt som tog ett steg framåt när J i helgen fick ett infall och snickrade ihop denna platsbyggda förvaringsmöbel. Ett fack för varje familjemedlem med plats för jackor, hjälmar, väskor, vantar, mössor, skor m.m. 


De gapande hålen längst upp ska fyllas med fyra små skåpdörrar och för att balansera upp alla raka linjer och den tunga överdelen på skåpet har vi sågat ut små konsoler. Ja nu är Js insats så gott som klar och mitt arbete med slipning, spackling och målning tar vid.  


Förvaring kan man aldrig få för mycket av så längst ena väggen i groventrén har vi dessutom byggt in fem stycken PAX garderober där vi förvarar sådant som inte används dagligen. Den slukar massor och jag har t ex en mycket praktisk "return-to-sender-hylla" där jag lägger allt som ska återlämnas. 

18 kommentarer:

  1. Hej! Vad fint allt blir! Ni är jätteduktiga! Vad har ni använt för material? Snart är det dags att bygga både bokhylla & mediabänk så skulle uppskatta tips:)

    SvaraRadera
  2. Kikade på inspirations bilder på ett liknande bygge idag och funderar på hur vi ska ha. tur det inte är aktuellt för oss ännu :)

    SvaraRadera
  3. Imponeras av er energi!! Superfin klädförvaring, ni är så duktiga på att få till funktion & form kombon. Ser fram emot färdig bild av även detta projekt!

    SvaraRadera
  4. Blir ju superfint:)
    Gillar platsbyggt. Har planer på platsbyggd bokhylla uppe!

    Kram Susanne

    SvaraRadera
  5. Snyggt och praktiskt. Vad blir det för färg sen?? Bra förvaring är A och O, det vill man inte vara utan.

    Ha en toppen vecka.
    Kram Kia

    SvaraRadera
  6. Åh vad han är duktig din J och vad snyggt det blir. Kul att du visar bilder på vägen fram till färdigt resultat, det är roligt att följa utvecklingen.

    MVH
    Åsa

    SvaraRadera
  7. Åh vad han är duktig din J och vad snyggt det blir. Kul att du visar bilder på vägen fram till färdigt resultat, det är roligt att följa utvecklingen.

    MVH
    Åsa

    SvaraRadera
  8. Så utrolig flinke dere er! Det blir kjempefint, blir gøy å se når det er malt.

    Stilig å plassbygge pax! Har dere brukt garderobestammene til ikea også eller laget de selv?

    SvaraRadera
  9. Helt rätt, förvaring kan man aldrig få för mycket av. Och PLATSBYGGD förvaring kan man absolut inte få för mycket av, jag blir alldeles knäsvag så fort jag ser en :)

    Ser mycket lovande ut!

    SvaraRadera
  10. Jag håller helt med! Visst kan det vara smart att slutföra det man håller på med men när man håller på med så stora projekt är det skönt att kunna slutföra mindre projekt för att stärka sig i det stora!!!
    Ni är så himla duktiga, kämpa på!!
    KRAAAM!

    SvaraRadera
  11. Bra förvaring är så underbart att ha - vilken härlig stor groventré ni har ! Det är verkligen ngt som jag skulle vilja ha större, i ett annat hus någonannangång - stoooooooor groventré och stooooooort grovkök

    SvaraRadera
  12. HEj, vilken toppen blogg du har å så fint du har gjort. Bakgrunden som du har älskar jag. Känner att jag kommer läsa och hänga här ett tag //m

    SvaraRadera
  13. Ni gör så himla fint och man blir så glad och sugen på att fortsätta sin egen renovering. :) Skickade en länk till maken för att sprida inspirationen vidare...;) Delad glädje dubbel glädje - visst rä det så?! hihi

    Ha det gott! och tack för din målande beskrivning om min doptavla.
    kram emelie

    SvaraRadera
  14. vaddå "återsändas"???

    SvaraRadera
  15. Tack alla för era fina kommentarer, blir glad och växer flera centimeter! Tack!

    Anonym; På "return-to-sender-hyllan" ligger allt möjligt tex biblioteksböcker, böcker jag lånat av kompisar, kläder eller andra inköp som ska bytas/lämnas tillbaka, grejer som blivit kvarglömda när vi haft besök, tomma kakburkar som (när alla kakor är uppätna) ska tillbaka till min fina mormor etc. etc.

    SvaraRadera
  16. Jamen precis.......ingen fattar varför man börjar med nya projekt eller bara har fler på gång samtidigt. Härligt att det finns fler som förstår.
    Kommentaren "Vi hade gjort klart det här först......" Jamen flytta från din lägenhet o försök själv.......aaargh Annars hoppas jag du får en trevlig fredag!! :-D

    SvaraRadera
  17. Snygg förvaring! Jag är lite nyfiken, vilken tjocklek på mdf har ni använt till dörrarna (antar att det är liknande konstruktion ni har på era köksluckor), dels till ramen och dels till resten? Vi har ett gäng med inbyggda garderober här hemma som vi behöver fixa nya dörrar till, just nu är det tapetserade överfalsade dörrar, dvs inget standard direkt, och tapeten är näst intill omöjlig att få bort (nån sjögräsvariant), så det är nya dörrar som gäller.

    SvaraRadera

Annonser: