söndag 26 september 2010

Blossa X!

I helgen har vi höstrustat ute men också hunnit med en hel del inne. Badkaret står på plats och badrumsmöbeln likaså, det har målats, dragits el men framförallt städats uppe i byggkaoset. Känns mycket skönt! Inte så långt bort nu innan jag kan bjuda er på en bild från badrummet!

I dagarna kommer årets lyxigt guldiga glögg från Blossa med smak av saffran till butikerna och jag måste erkänna att jag har hunnit tänka på och längta efter julen både en och två gånger redan... Igår inhandlades dessutom de första två julklapparna och vi har börjat förbereda lilla skruttan på att skicka sina nappar till tomten. Någon fler som inte kan låta bli att börja tänka jul redan nu?

torsdag 23 september 2010

Mjökkanne makeover!

När vi köpte huset stod en gammal fallfärdig ladugård på tomten som vi rev för att göra plats för gårdshuset. Men några saker sparade vi som minne bland annat den här gamla mjölkkannan. Visst kan de vara fina som de är rostiga och skavda men det passar inte riktigt hos oss så jag sprayade den svart istället. Just nu bor där en cyklamen och en liten murgröna, enkelt men sprider glädje ändå!

måndag 20 september 2010

Virkad lampa!


Ni kanske börjar undra om jag gett upp bloggandet? Och nej så är inte fallet jag har bara saknat inspirationen men nu börjar det klia i fingrarna igen! Badrummet har varit en stor energitjuv, där det har jävlats för oss ordentligt men nu har vi tagit oss igenom det värsta och kan riktigt känna känslan av skumbad, doftljus och avslappning!

Häromdagen fick jag ett ryck och gjorde en lampa till lilla T av virkade smådukar som jag färgade ceriserosa (den ser röd ut på bilderna). Sedan kletade jag fast dem på en badboll med tapetklister och lät torka i ett par dygn. Sen var det bara att tömma bollen på luft och fästa fast en lampa med lite ståltråd och sen var det klart! Den ger ett härligt ljusspel när det är mörkt men det var tyvärr svårt att fånga på bild. Många andra bloggare har gjort egna 'Random light' lampor med samma teknik, se tex här, här och här.

Annonser: