tisdag 30 mars 2010

Snart är det påsk!


Ja snart är det påsk och jag blev lite pysselsugen häromdagen vilket resulterade i ett par björkriskransar, söta mamma fick en och den andra hänger i vår hall. Superenkelt var det, jag började med att knipsa av ett par mjuka och fina björkkvistar och band ihop dem till ett hjärta med starkt jutesnöre. Sedan dekorerade jag med vita band och fjädrar och slutligen stämplade jag "Glad Påsk" på ett ägg med mina scrapbookingstämplar och trädde en tråd igenom ägget för att kunna binda fast det på kransen.


Vill du vara med och tävla om en lampa? Klicka här!

söndag 28 mars 2010

Lyx eller budget?


Bilder från Design on line, Jula, Sköna Hem och Korbo.

De här snygga trådkorgarna har ju hur många användningsområden som helst, till tidningar, ved, löv, äpplen, smutstvätt, toalettpapper, handdukar, filtar, leksaker eller varför inte som planteringskärl? Båda rymmer 35 liter men den ena kostar 249kr och den andra 780kr. Originalet från Korbo finns bla hos Design on line och den billigare kopian finns hos Jula. Vilken väljer du?

Har du missat min tävling där du har chansen att vinna en lampa? Klicka här för att komma till tävlingen.

lördag 27 mars 2010

Tävling i samarbete med EM Umeå!


Nu är det dax för tävling här på It's a House! Denna gång är det bordslampan Sprida från EM som ni tävlar om (värde 199kr). Vinner du väljer du själv om du vill ha den i vitt eller svart. Det du behöver göra för att vara med och tävla är:

1. Länka till tävlingen med någon av bilderna från din blogg.
2. Svara på frågorna; Vad heter EMs designsatsning? Var i ditt hem skulle du placera lampan?

Du kan självklart vara med och tävla även om du inte har en blogg, skicka i så fall bara ett mail till mig på itsahouse@hotmail.com

Tävlingen avslutas 3/4

fredag 26 mars 2010

Matta till barnrummet!?


I det blivande barnrummet vill jag ha en lugn vit bas för att sedan kunna tillåta alla färger, former, mönster och uttryck som jag tycker ska få finnas i ett barnrum. Jag tror att det måste bli en sväng ner till IKEA snart så jag kan kolla på den här mattan STRIB som jag gärna skulle vilja ha i lilla Ts rum. När jag tittar på den på IKEAs hemsida ser den jättetråkig ut men på de här bilderna ser den ut precis som jag vill ha den. Någon som har den eller sett den live?

onsdag 24 mars 2010

Marockanskt kakel


Bilder från Hus och Hem och Stiltje

Ett gammeldags skafferi, ni vet ett sådant där som man kan gå in i, stod högt upp på min önskelista när vi ritade om planlösningen och vi lyckades klämma in ett litet bakom trappan. Vi började sponta väggarna där i samma veva som vi byggde köket men sen har det stått stilla länge och rummet har bara använts som grovförråd. Men bilden av hur det ska se ut har jag helt klart för mig; väggar, tak och hyllor ska vara vita och traditionella men för att få in lite liv ska vi lägga in sådant här Marockanskt kakel "Voltaire" på golvet. Jag kan inte låta bli att bli glad av dessa plattor, de är som ett litet vitaminpiller tycker jag! Nu återstår bara det angenäma problemet att välja färg. Ska nog ta och beställa hem ett par provplattor så att jag får se dem live innan jag bestämmer mig. Vilken färg är din favorit? Se färgerna längst ner på den här sidan.

måndag 22 mars 2010

Livet är härligt!


Bloggen har fått vila lite men nu är vi hemma igen med fulladdade batterier efter fyra helt underbara dagar i fjällen tillsammans med goda vänner. Vi har njutit av god mat, gott sällskap, glada barn, massor av frisk luft och fjäll så bedårande vackra att man blir glad ända i själen, kan det bli bättre? Bjuder på en bild av ett av fjällen och våran lilla T tillsammans med två av sina tre fjällpolare.

Jag har hunnit fylla år också så det är nog bäst att jag går och ställer mig i köket för i morgon kommer hela tjocka släkten på tårtkalas. Nästa gång jag fyller blir det 30-års fest, känns helt galet tycker det var nyss jag fyllde 20 och jag känner mig lite nervös inför att fylla jämt... Några tips? Hur firade ni er 30-års dag?

lördag 20 mars 2010

Videoinlägg - renoveringskaos!



Ni har efterlyst fler helhetsbilder från hur huset såg ut när vi började så jag har laddat upp ett filmklipp åt er på You Tube. När vi köpte huset i april 2006 var det ett hyreshus med fyra lägenheter men vi hade det uthyrt fram till den sista maj 2008 då vi kunde äntligen fick börja riva! Vår lilla T föddes två dagar senare men medan hon låg ute i vagnen och sov passade vi på att riva. Filmen är tagen den 17:e juni 2008 och ni får följa med in genom ytterdörren där ni möts av det utrivna trapphuset, rester av de två badrummen på bottenvåningen och en påbörjad stomme till den nya trappan. Sedan kikar vi vidare in i det som nu är vårt vardagsrum och matrum men där vi då precis hade rivit ut de två köken och mellanväggen som delade av de två lägenheterna på bottenplan. Sist kikar vi in i det som nu är vårt provisoriska sovrum men som ska bli bibliotek, ni får också en glimt av ett gammalt vardagsrum som nu är groventré, kapprum och toalett.

När vi tänker tillbaka på den här tiden så är det nästan enbart positiva minnen! Vi var så otroligt glada att äntligen få börja och förändringarna blev stora och skedde snabbt. Det enda vi minns med fasa är allt spån som bla innerväggarna i trapphuset var isolerade med, närmare 15 kubik spån skulle vi uppskatta att vi skottade ut....

onsdag 17 mars 2010

Från kök till sovrum!


Vårt blivande sovrum var tidigare två kök, dessa rev vi för länge sedan ut men sen stod det stilla ganska länge, men nu är vi igång igen! Så här kommer lite före/efter bilder som jag har försökt att ta ur exakt samma vinkel. Kök nr:1 fick lämna plats för en walk-in-closet, fotot är taget inifrån den och ni kan se den påbörjade väggen med skjutdörrar av MDF. Jag ville ha skjutdörrar för att både kunna få känslan av att garderoben flyter ihop med resten av rummet men också stänga för när man känner för det. Och söta sambon fixar som vanligt!

Kök nr:2 har också det rivits ut och i den här delen av rummet ska sängen stå, den glasade dörren leder ut på balkongen som vetter ner mot vattnet. Oj så många gånger jag har fantiserat om att få vakna, hoppa i morgonrocken och gå ut och sätta mig och njuta av morgonsolen och snart är det verklighet!!! Igår var pappa som är målare och spacklade åt oss, så nu är vi snart framme vid fingörat!

tisdag 16 mars 2010

Billigt vitt porslin!






Foto: It's a house
Jag har varit på jakt efter nya frukostskålar och fyndade förra veckan dessa vita skålar på Expo Stormarknad här i Umeå för ynka 15kr styck och jag är jättenöjd! Här i sällskap av några söta videkissar, är inte det ett vårtecken så säg! Några körsbärskvistar har också fått komma in och bor nu i vasen Sockerärt från IKEA.

Är ni på jakt efter billigt porslin i lite lantligare stil kanske det här kan vara något!? Har tyvärr inte sett det i verkligheten, det kanske någon av er har!?

söndag 14 mars 2010

Snyggaste påskäggen!


Bilder: lånade med tillstånd av Helt Enkelt
Till skillnad från julen där det fullkomligt kryllar av inspirerande bilder på juldekorationer så är det betydligt svårare att hitta estetiskt tilltalande påskdito. Men visst finns det undantag, Anna-Malin med underbara bloggen Helt Enkelt har tillverkat dessa fantastiskt snygga påskägg helt i min smak! Blir du som jag sugen på att göra egna så bjuder Anna-Malin frikostigt på en tydlig steg för steg beskrivning av äggen.

fredag 12 mars 2010

Intervju hos Inspirera Mera!


Foto: It's a house
Sandra som driver bloggen Inspirera mera har gjort en liten intervju med mig och samlat ihop ett gäng före/efter bilder från vårt projekt. Är du nyfiken kan du klicka här.

Sen jag vill passa på att hälsa alla eventuella nya läsare hjärtligt välkomna hit! Även om jag ligger efter med att svara på kommentarer just nu så betyder varenda liten en oerhört mycket för mig!

torsdag 11 mars 2010

Snygg återvinning!


Foto: Tingshop
Jag fick tipset av Helene om ännu en snygg och fiffig förvaring, denna gång till gamla batterier. Detta lilla metallrör har en avdelning för stora batterier och en liten i locket för de yttepyttesmå. Upphovsmakarna bakom Battery Box är Israeliska Monkey Business och den finns att köpa i Sverige hos Tingshop. Allt som gör förvaringen i väntan på återvinning snyggare gillas skarpt, se fler tips här och här.

onsdag 10 mars 2010

Nya äggkoppar

Foto: It's a House
Det börjar dra ihop sig till påsk och ni har efterlyst tips på påskpynt och jag lovar att återkomma med det! Mitt första steg i påskförberedelserna blev att köpa nya äggkoppar och de var inte helt lätta att hitta måste jag säga, jag hade nästan gett upp när jag hittade dessa retrosnyggingar i trä hos Snyggt igen. Nu ska här ätas ägg!

tisdag 9 mars 2010

Jordglob med en twist

På tal om att måla över saker så hittade jag denna roliga idé hos New York bloggerskan Aestetic Outbursts. Kartor och jordglobar får utan tvekan mitt inbitna vagabondhjärta att klappa lite extra och oräkneliga timmar har spenderats med att drömma mig bort med en karta i handen. Jag gillar idén men skulle nog inte måla om vilken jordglob som helst men hittar jag bara rätt jordglob för uppdraget så kanske färgen åker fram.

Tusen tack goa ni för era åsikter om sängen, inget beslut är taget än men det lutar åt att behålla den som den är!

måndag 8 mars 2010

Min gamla barnsäng

Foto: It's a House

Den här gamla utdragssängen köpte mamma och pappa till mig på auktion när jag var liten, hur många år den har på nacken vet jag tyvärr inte, någon som har en aning? Nu har i alla fall lilla T fått ta över den och hon fullkomligen älskar den! Jag gillar den också men är lite i valet och kvalet om jag ska låta den vara som den är eller måla den?

På bloggträffen i helgen när vi var hemma hos Vardagstugg i hennes K-märkta lägenhet pratade vi en del om hur man tänkte när man, som tex i vårt hus på 50-talet, slängde ut gamla fina trägolv och kakelugnar. Så här i efterhand känns det ju närmast brottsligt men med största sannolikhet kommer ju något av det vi gör idag att kännas lika fel om 5, 10 eller 50 år. Vad är så klart svårare att säga men jag är ganska övertygad om att vitahemstrenden har lett till att lite för mycket trä har målats över. Vad tror ni?

söndag 7 mars 2010

Inspirerande bloggträff!



Foto: It's a House
Efter en vecka som fullkomligen sugit energi ur mig så börjar jag känna mig riktigt pigg och inspirerad igen. Igår laddades batterierna ordentligt med positiv energi då jag var bjuden på bloggträff i Annelies (Vardagstugg) fantastiska lägenhet, bakom detta trevliga initiativ låg också Isa (Ljuvligt Hemma) och Annika (Flex Inredning).

Det kan ju inte bli annat än trevligt när ett gäng driftiga och goa tjejer med samma brinnande intresse samlas runt ett dignande fikabord! Med på träffen var också Sara vill fara, Om livet i ett skatbo, Holmsunds blommor, Inspirera mera och Kerstins foto. Ser redan fram emot nästa träff, för visst gör vi om det här tjejer!?

En goodiebag fick vi med oss hem också med bland annat fina disktrasor och en kökshandduk från Erika Tubbin som genast fick ta plats i köket. I goodiebagen fanns också saker från Tehörnan i Umeå, Färg & Tapet i Umeå, Modette.se och Lantliv. Tack alla för en underbar dag!!!

fredag 5 mars 2010

Tygtavla Marimekko moments

Foto: It's a House
Har varit lite dåligt med uppdateringar i veckan men det har varit en intensiv period på jobbet och sen har stackars lilla T öroninflammation men nu är det värsta över, dagen har spenderats på SPA, lilla T har fått Kåvepenin och sportlov väntar, ska bli skönt att få ladda batterierna!

Jag förälskade mig för länge sedan i tyget Moments från Marimekko och kände att det skulle passa perfekt på vår lilltoa men det var tyvärr alldeles för stort (145x250) så jag fick lägga den idén på hyllan. Jag letade efter andra alternativ men hittade inget som kändes rätt tills jag för ett par dagar sedan kom på att jag kunde få min tygtavla genom att använda en kökshandduk. För att få det riktigt spänt och fint gjorde vi ingen ram utan sågade till en MDF i lämplig storlek och häftade fast tyget. Billigt, enkelt och smidigt! Nu känns väggen lite mindre kal och jag har fått en början på min vägg, ska bli kul att fortsätta!

Annonser: