torsdag 25 februari 2010

Ögongodis hos Alvhem mäkleri!




Göteborgsbaserade Alvhem mäkleri & interiör är helt fenomenala på att styla de hem som de förmedlar, känns precis som att kika i en inredningstidning! Här är några bilder från en lägenhet i min smak, men det finns många fler!

tisdag 23 februari 2010

Kärleken till en kaninlampa!



En kaninlampa har jag suktat efter länge och igår när vi kom hem stod ett paket från Hippahem på bron och väntade i kylan. Att lilla T blev lika förtjust i kaninen som jag råder ingen tvekan om, kanin fick både godnattkram och puss igår och stod sedan troget nedanför sängen och lyste tryggt natten lång!

söndag 21 februari 2010

1 år i huset!



Ja igår var det exakt ett år sedan vi flyttade in i huset, helt ofattbart! Men samtidigt som det är svårt att förstå att det redan gått ett helt år är vi så hemma i huset att det känns som vi alltid bott här. Konstigt det där! Det planerade firandet uteblev då vi båda stupade slutkörda i säng. Sambon hade slitit med sovrummet och jag klev upp i ottan för att ställa mig utanför Stadium och köa i drygt två timmar i 20 graders kyla. Hur kan det komma sig att det är kö på Stadium en lördagsmorgon kan man kanske fråga sig, jo efter en brand i ett intilliggande Hotell reades hela butiken ut till 75%, fyndvarning och kövarning alltså. Innanför dörren delades sopsäckar ut och den fylldes lätt med slalompjäxor, vinterjackor och kläder och det bästa av allt någon röklukt gick inte att känna ens med mycket vilja! Vill du läsa artikeln i lokaltidningen så finns den här.

På tal om tid och pengar, de härliga bilderna kommer från The New York Times och ett reportage om ett oljigt maskinrum längst upp i ett klocktorn i stadsdelen Brooklyn som gjorts om till en lyxlägenhet på 300 kvadrat med fem meters takhöjd och panoramautsikt i alla vädersträck, utgångspris 25 miljoner dollar. Vill du läsa mer om lägenheten kan du göra det här.

Nej nu är det dax att ta på byggkläderna och bära upp x antal gipsskivor till sovrummet på övervåningen.

fredag 19 februari 2010

Snygg återvinning!

Allt som gör återvinningen lite glammigare och roligare gillas skarpt så ett sådant här rör skulle jag gärna vilja ha! Recycling Tube är det fashionabla namnet på denna svensktillverkade skapelse som finns hos bla Designbutiken och Inreda för 195kr. Tyvärr finns det bara för lampor, skulle gärna vilja ha ett mindre rör för batterier också, hmm får se om jag kanske gör ett eget av en gammal Pringlesburk!? Snyggt var det i alla fall!

tisdag 16 februari 2010

Vårkänslor!

Vilka underbara dagar vi haft med sol och behagliga temperaturer! Har grävt en soffa i slänten ner mot älven där har jag och skruttan haft picknick och mys!
Utsikten från vår soffa!
Mycket tid har också spenderats ute på isen, på skoter eller till fots. Åh vad jag njuter av dessa dagar, nu börjar det kännas som vår!

Tulpanerna gör sitt till för vårkänslorna!

Men det bästa av allt är att efter en heldag ute kan man proppa i sig ett par extra kalorier med gott samvete, för på fettisdag då ska det vara riktiga hembakta semlor med mycket grädde! Det finns många spännande varianter på semlor med choklad, saffran eller Baileys till exempel men jag vill helst ha mina traditionella. Testade göra egen mandelmassa enligt Leilas recept god blev den men mer som ett pulver än en massa hur länge jag än mixade...

Små kärleksgester är viktiga, inte bara på alla hjärtans dag!

Godis är aldrig fel =)

Nu väntar jag bara på att sambon ska komma hem så blir det favoritfåtöljen och So You Think You Can Dance, tackar gudarna för att jag har en sambo som är totalt ointresserad av OS!

Sen vill jag ge er ett stort tack för alla snälla och fina kommentarer, ni förgyller min dag! Jag försöker hinna med att kika in hos er också men tiden räcker inte riktigt till!
Kram på er!

lördag 13 februari 2010

Nytt webbloppisfynd!


Nu har jag uppdaterat listan med fler webbloppisar, däribland nystartade Karlssons Skafferi där jag genast slog till på den här sockerlådan för överkomliga 100kr som jag hämtade ut idag. Perfekt som förvaring av lilla Ts böcker! Vi är halvkrassliga både jag och lilla T så hela eftermiddagen har spenderas i läsfåtöljen, mys!

måndag 8 februari 2010

Barngarderober


Ett projekt som jag längtar mycket efter att få sätta tänderna i är barnrummet, det ska bli så oerhört kul att få leka fritt med färg och form och släppa alla hämningar! Exakt hur det kommer att se ut är inte klart än men det kommer att bli en härlig blandning av gammalt och nytt, sött och tufft, vit bas och sedan massor av färg. Barnrummet är ett rum där alla färger är tillåtna, inga begränsningar alls ska det finnas i ett barnrum tycker jag! Ett barnrum ska kännas lite magiskt, som en förtrollad värld med många roliga detaljer som tex dessa små garderober/förvaringsmöbler från Holländska Kast Van een Huis. De finns att köpa hos Syster Lycklig för saftiga 9 995/st men med lite MDF och färg så fixar vi lätt ett par sådana här garderober till en bråkdel av priset. Åh, det ska bli så kul! Längtar såå!

söndag 7 februari 2010

Odd Molly i möbelform


Ja Odd Mollys grundare Per Holknekt är den andre i raden av gästdesigners i EMs designsatsning Ateljén och processen är just nu i full gång. Med tanke på hur mycket jag gillade första kollektionen, Sydney av Oscar Magnusson, och hur underbara Odd Mollys kläder är så ser jag verkligen fram emot att få se vad som komma skall av detta. Ännu mer lockad blir jag av att läsa Pers poetiska dagbok där han bland annat skriver så här;

"Ok, en gråskala, en vitskala, sovrumssitteri, flexibel gästparkering, matta för snyggt & umgänge. Tjockt, bylsigt, välkomnande, rufsigt, sobert med en flavour av flum. Passar det vita rummet, passar det brokiga rummet. Symmetri och assymetri. Men snyggt. Och lite valfrihet. Så vad ska jag säga, vill ju berätta allt men liksom sparar hellre det konkreta lite lite till.
Under tiden törs du börja längta efter den där stunden då dina alla måsten för dagen är till ända och göra plats för den möbel som ska möta din lekamen då du tillåter dig falla, utan ytterligare ansvar. Din belöningsplats. Och ja, du får somna."

Låter rätt spännande, eller hur!?

onsdag 3 februari 2010

Bokhylla i dörröppning!


Just nu håller vi som sagt på och pysslar med vårt blivande sovrum på övervåningen, ett rum som tidigare var två lägenhetskök. Av bild nr 2 kan ni få en liten glimt av hur det såg ut, den är tagen från ett av köken och ut mot den lägenhetens hall och badrum. På bild nr 3 har vi rivit ut de båda köken och mellanväggen som delade rummet i två och satt igen dörröppningen, där bakom kommer nämligen vår trappa upp. Svårt att förklara med ord, klicka här för att se planlösningen före och efter, när jag ritade trodde jag att vi skulle rymma ett litet förråd bakom trappan men den blev lite större än vi skissat så det blev inte nog mycket utrymme kvar. Men eftersom jag har dille på att utnyttja varenda kvadratcentimeter så har jag övertalat sambon att göra en infälld bokhylla liknande den på översta bilden, en bild som jag hittade på IKEAs inspirationssida och som är uppladdad av användaren Bobby. På bild nr 4 är öppningen breddad då vi även vill kunna ställa ett skrivbord eller spjälsäng där. Tror att det kommer att bli superbra och redan nu känns rummet större.

måndag 1 februari 2010

Nya hissgardiner!

I snart ett år har vi bott i huset men det är först nu har jag fått tummen ur och sytt gardiner till matrummet. Anledningarna varför det dröjt är flera, för det första så tycker jag att fönster är vackra även utan gardiner och sen så har både inspiration och symaskin saknats. Men nu har jag fått inspiration av min goda vän Annelie och världens bästa present av mamma, en Husqvarna Viking! Så nu har jag och mamma (eller mest mamma om jag ska vara helt ärlig...) sytt och det blev vita hissgardiner i en klassisk och mycket enkel modell. Det vita linnetyget och de vita sidenbanden, som enkelt går att knyta upp om man vill hissa ner gardinen, kommer båda från Åhléns. Gardinstängerna är uppbyggda med ett fjädesystem så man spänner helt enkelt fast dem i fönsterkarmen, inga skruvar eller hål behövs och vill man vara utan gardiner så slipper man fula gardinstångsfästen på väggen. Jag har köpt mina på Ankis Tyg & Sy i Umeå men de finns säkert att beställa på internet också, vet du var får du gärna tipsa!

Annonser: