torsdag 29 oktober 2009

Halloween!

På lördag ska vi ha Halloweenmiddag och jag har nog inte tänkt göra någon överdådig Halloween styling men en pumpa har jag försökt mig på. Jag fastade för de här vita hos Martha Stewart, som ju nästan ser ut som betong och som är ett härligt avbrott från det traditionella Jack-o-lantern ansiktet. Det fanns inga vita pumpor i vår affär men man kanske kan måla dem!? Någon som testat???  Kamerabatteriet sitter på laddning så jag kan inte visa er min första pumpa men jag som är total nybörjare på det här med pumpor gjorde så här;
1. Jag tejpade en cirkel runt pumpan med målartejp för att få en rak linje att gå efter, 
2. Sen ritade jag upp ett mönster på tejpen, 
3. Tog skruvmejslar i olika storlekar och stack hål enligt mönstret, 
4. Skar ett hål i botten av pumpan och gröpte ur innanmätet
Resultatet blev inte i närheten av Marthas men helt OK ändå men det dök upp en massa frågor under tiden. Hur mycket av innanmätet kan man ta bort innan den "säckar ihop"? Hur länge håller den sig fräsch? Börjar den lukta? Hur blir den av att stå ute i minusgrader?  Någon som vet???

Även om denna Halloween blir sansad så ser fram emot när lilla T blir lite större och vill bjuda på Halloweenkalas så att man får släppa alla estetiska spärrar och dekorera hela huset med spindelnät, orangea pumpor och annat kitchigt! 

Just nu är det tävling här på It's a house! Klicka här för att komma dit!

onsdag 28 oktober 2009

Tävling!

Nu är det dax för tävling här på It's a house igen! Denna gång i samarbete med söta Lina med butiken C'est la Vie. Det du behöver göra för att vara med och tävla om den fina förvaringsburken från Cabanaz är att berätta vilken din favoritprodukt är ur C'est la Vies sortiment, länka till tävlingen i din blogg (har du ingen blogg får du självklart vara med och tävla i alla fall) och ge ditt bästa jultips, receptet på den perfekta knäcken, tipset för att hindra granen från att barra eller bästa julklappen till sambon, ja kort sagt vad som helst som har med julen att göra! 

Tävlingen pågår till den 12:e november!

lördag 24 oktober 2009

Tips till 24 små paket



Nu har jag lagt ett tjockt, skyddande lager granris över mina känsliga trädgårdsväxter, känns bra att pyssla om! Granris är för övrigt något som jag använder flitigt som dekoration under julen både ute och inne. Jag tycker att icketraditionellt julpynt kan vara jättesnyggt att titta på hos andra men hemma hos mig vill jag ha en röd bullerbyjul! Och vad kan väl passa bättre än den här fina tillbringaren jag hade turen att vinna i Broarnes septembertävling! Kommer att passa perfekt på julbordet!

Ni är många som har efterfrågat tips på vad man kan stoppa i de 24 små paketen till adventskalendern. Själv har jag inte hunnit längre än att köpa papper och snören till de små paketen men eftersom min lilla T nyss har fått ett litet lekkök så kommer en hel del av hennes paket att fyllas med tillbehör till lekköket som tex virkad mat, grytlappar, vispar, slevar etc. Så ett tips är att tänka ut ett tema eller köpa en större present med många delar och sedan portionera ut i små paket, jag minns en jul när jag själv var liten att jag fick delar till ett dockhus och sen fick jag själva huset på julafton. Ett annat tema kan vara utklädningskläder, lösnäsa, skägg, glasögon men glöm inte att gå en runda på myrorna och köp lite roliga hattar, skor, väskor m.m. Har man större barn kan man ge upplevelser också, skriv tex små lappar och lägg i paketen med texter som "I kväll ska vi baka Lussebullar tillsammans", "I morgon åker vi och badar", "I kväll får du välja middag" etc. Vill man lura till sig en lugn stund på helgen kan man ju alltid slå in en bra film eller pysselbok =)

Hoppas att ni fick lite inspiration! 

fredag 23 oktober 2009

Gardinfunderationer

Större delen av året vill jag ha mina fönster helt rena eller med en liten hissgardin men under de mörka månaderna vill jag gärna ha det lite mer ombonat med gardiner i den här modellen. Tungt, maffigt och frasigt tyg ska det vara! Gärna siden! Så nu har jag hemma ett gäng tygprover och ska försöka bestämma mig för ett att sy julgardiner av till vardagsrummet och matrummet. Bild från Sköna Hem . 

onsdag 21 oktober 2009

Varm i själen!

Regn, rusk, mörkt och kallt ute, en perfekt ursäkt att krypa upp i favvofåtöljen och koppla av framför brasan! Den rätta mysfaktorn skapas lätt med levande ljus, en vedtrave och snygga fårskinnsfällar som dessa från underbara Shepherd of Sweden. Höstmys!

Idag är jag lite extra glad för It's a house har blivit utvald till veckans inredningsblogg hos nättidningen Coorda Magazine, tack Coorda! Så ett litet minireportage finns att läsa här! Sen har jag ju glömt att berätta att en av mina favvobloggar DesignSponge har ägnat ett inlägg åt vårt projekt, det hittar ni här.

söndag 18 oktober 2009

Härlig söndag!

Vilken härlig söndag vi har haft idag! Snälla mamma och E har varit här och hjälpt oss, servat med mat och sett efter lilla T så vi har fått riktigt mycket gjort! Många "dåliga samveten" som vi nu kan stryka från listan som bland annat att täta källarfönstren, storstäda garaget, elda upp ris och annat jox från gården, kapa och bära in ved, röja på övervåningen och nästan skönast av allt är att vi har bestämt planlösningen till badrummet uppe! Nu känner jag mig så där härligt trött i kroppen och ska tända en brasa, kura upp i fåtöljen och rätta prov fram till klockan 21 då går gongongen för i kväll =)

Har ni förresten några shoppingtips i Stockholm som man bara inte får missa??? Jag och sambon ska åka ner ett par dagar bara vi två och shoppa, äta gott och bara rå om varandra! Ska bli så mysigt!!!

onsdag 14 oktober 2009

Mr Perswall






När det gäller tapeter så är Mr Perswall en ny favorit hos mig. De har ett stort sortiment av fantastiska och unika tapeter och det bästa är att de alla kan måttbeställas så att de passar din vägg exakt! På hemsidan knappar du bara in önskat mått så får du se hur motivet skulle se ut på din vägg, priset är 299kr/kvadraten. Du kan också göra tapeter av dina egna foton eller skicka in ett äldre foto, en barnteckningen eller något annat för scanning. Oändliga möjligheter alltså! Här är några av mina favoriter, bilen skulle göra sig bra i garaget, den underbara ugglan och hjorten i barnrummet, i ett pojkrum skulle flygplanet vara klockrent, det broderade mönstret vet jag inte riktigt var jag skulle placera men snyggt var det och träden kanske skulle kunna passa som fondvägg i lilltoan. Hmm måste nog åka förbi färgaffären i morgon och känna lite. 

tisdag 13 oktober 2009

Adventskalender!



Jag vet att det fortfarande är ett bra tag kvar innan den 1:a december men sex veckor går snabbare än man tror och vips är vi där. Så jag har letat reda på min gamla adventkalender som mamma gjorde till mig när jag var liten för jag tycker det är mysigt att i lugn och ro kunna hitta 24 små presenter och slå in dem fint än att behöva stressa. Jag minns hur spännande det var att klämma och känna på alla paket och hur mycket lättare det var att kliva upp på morgnarna när man fick börja dagen med att öppna ett paket =) För er som är sugna på att göra en egen kalender kommer här några inspirerande bilder och du hittar några fler härhär och här

Foto: Kreativ Ideen 

Foto: English Country Living
Foto: Simply June

Foto: MarthaStewart 

lördag 10 oktober 2009

Barnkök!





Tack för alla krya på dig hälsningar! Det blev som tur var ingen långdragen feberyra, det räckte med två dagar. Men på två dagar hinner man fundera en hel del så nu har jag massor med nya idéer, det är bara tiden som sätter stop. Men nu är i alla fall det lilla sidospårsprojektet jag pratat om klart! En av de saker jag hittade i mammas förråd var min gamla Mickispis, röd och full med klistermärken var den men nu har vi gett den lite ny färg och byggt ihop med en diskbänk/kylskåp och hylla. Kastrullerna och kryddburkarna kommer från IKEA, blandaren är från JULA, diskhon är en vanlig rostfri bunke, kakorna har mormor virkat, förklädet och handdukarna har jag sytt av en kökshandduk från Lagerhaus, radion kommer från Ö&B och själva möbeln har vi byggt av spillbitar av MDF, ekskiva och pärlspont. Lekköket står nu i vårt kök för det är ju där vi är mest men det är inte fastmonterat i väggen utan är lätt att flytta upp till Ts rum om vi skulle vilja det. Sötnosen har stått i sitt nya kök hela dagen och bjudit mig på både stekta muffins och kokt prinsesstårta =) Lite piff som saknas är belysning och hyllplan i kylskåpet sen är virkad mat är på gång, jag måste bara åka till mormor och få lite experthjälp! 

Åh, jag är så glad! Goda vänner till oss har köpt ett charmigt gammalt hus längre ner på gatan. Det ska bli så kul att ha dem nära och att få följa dem i deras renovering! 

Before and after pics, This time of my old red play kitchen that we have painted and rebuilt. I love small side projects like these!

tisdag 6 oktober 2009

Sängläge!

Idag är det sängläge som gäller för min del. Febrig, snuvig, ont i halsen och känner mig helt knäckt. Jag har precis lyckats kravla mig ur sängen en stund och hoppas verkligen att det går över snabbt för finns det något jag blir rastlös av så är det att vara sjuk och dessutom är det en jätteviktig dag på jobbet i morgon. Så min plan är att hoppa ner i sängen igen och helt enkelt försöka sova mig frisk. Här i vårt provisoriska sovrum ligger jag och kurerar mig idag, rummet ska förvandlas till bibliotek när övervåningens sovrum blir klart. Det mesta i sovrummet kommer från EM utom tavlan som är en canvasförstoring jag har gjort av ett gammalt foto som föreställer Js farmor som barn. 

Tack för alla åsikter om insektstavlorna i förra inlägget, det är blandade åsikter hos er så väl som hos oss här hemma =) Jag har lovat J att han ska slippa dem i vardagsrummet men jag kan inte släppa tanken helt så kanske dyker de upp någon annan stans så småningom. 

söndag 4 oktober 2009

Hagedornhagen


Oftast är jag otroligt glad att jag har en sambo som bryr sig om inredning och som har känsla, idéer, kunskap och intresse men ibland går våra stilar och åsikter isär. Det händer som tur är väldigt sällan men några Tolixbarpallar har jag tex inte lyckats övertala honom om och jag skulle väldigt gärna vilja ha dessa insektstavlor från danska Hagedornhagen i vardagsrummet men han är något skeptisk... Vad tycker ni, underbara eller äckliga??? 

Som ni kanske har märkt så har jag äntligen bytt ut den tråkiga headern! Jag är tyvärr kass på att pyssla med sånt själv men som tur är finns det andra som kan och som dessutom är snälla nog att dela med sig! Stort tack till Magnus Lindgren som har gjort den här åt mig! 

What's your opinion on these artprints? To die for or creepy???

torsdag 1 oktober 2009

Härliga oktober!



När jag hittade mina gamla barnböcker av Elsa Beskow i förrådet så väcktes minnena av hennes underbara månadstavlor till liv. Jag minns dem från mitt barnrum såväl som från vår lilla byaskola och det var alltid så spännande när man vid månadsskiftet fick byta bild. Tyvärr hittade jag inte igen mina så jag fick beställa nya från Barnbokhandeln, för 180kr får man alla 12 underbara bilder men vill man bara ha en månad finns de att köpa hos Julias vita drömmar. Därifrån fick jag också inspirationen att hänga upp bilderna på ett rep med klädnypor, jag valde gamla vindpinade för att få den rätta känslan. Förutom Beskows så finns det också andra fina modeller av månadsbilder tex Linneas och Kerstin Fykstrands

Men naturen utanför fönstret är minst lika fin, när jag kom hem från jobbet idag lyste solen så fantastiskt fint på våra tre gamla aspar som står i sluttningen ner mot älven. När vi köpte huset var det så igenvuxet att man knappt såg älven och vi har röjt rätt rejält men sparat ett par träd för vindskydd och en ombonad känsla och jag njuter så av både färgen och det härliga prasslet som är så speciellt för aspar, jag gillar oktober!

Annonser: